У січні ящик вина Petrus 2000 повернувся на Землю після більш ніж року перебування у космосі. Зараз Christie's виставляє одну з пляшок на продаж і експерти кажуть, що смак у неї сенсаційний.
1 березня десятки провідних світових дегустаторів зібралися в Інституті виноградарства та виноробства Університету Бордо, щоб спробувати вино, не схоже на жодне інше.
Космічне вино приземлилося в Атлантиці всередині капсули SpaceX Dragon 14 січня, провівши 14 місяців на орбіті Землі зі швидкістю 17 000 миль на годину на борту Міжнародної космічної станції.
Доходи від продажу цієї унікальної пляшки вина, витриманої у космосі, будуть використані для фінансування майбутніх космічних місій Space Cargo Unlimited та додаткових досліджень того, як умови невагомості та низької гравітації впливають на сільське господарство та виноградарство.
Деякі експерти говорили, що смак космічного вина нагадує пелюстки троянд, пахне обробленою шкірою чи багаттям і сяє паленим апельсином.
Один із винних експертів навіть сказав журналістам, що на смак воно на два-три роки старше, ніж його аналог із погреба: «Було більше квіткових ароматів, а таніни були трохи м'якшими та розвиненішими».
Насамперед, група дегустаторів одноголосно визнала космічне вино «чудовим».