Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Ігристі вина Італії - це воістину відображення відношення італійців до життя. Адже бокал хорошого ігристого здатний створити дивовижну атмосферу і прекрасний настрій. Італійське ігристе вино може бути як сухе, так і солодке, може бути білим, рожевим, червоним.

Ламбруско, франчакорта, спуманте, просекко ... що б ви не обрали, для келиха ігристого ніколи не буває поганого часу. Але чи замислювалися ви коли-небудь, як туди потрапили бульбашки? Розглянемо італійські шампанські вина, щоб дізнатися, як вони виробляються і що вам слід пити.

Як виробляють італійське шампанське

Серед усього розмаїття стилів існують три основні методи виробництва шампанського Італії.

Класичний метод

Його також називають Mèthod Champenoise, Methode Traditionnelle або Metodo Classico. Суть його полягає в тому, що вторинна ферментація відбувається в пляшці. Після первинної ферментації вино разом з цукром і дріжджами розливають в пляшки, закупорюють тимчасовою пробкою. Під час вторинної ферментації відбувається утворення вуглекислого газу. І так як він не може розсіятися в повітрі, він розчиняється у вині, утворюючи таким чином чудовий перляж.

Це найбільш трудомісткий і тривалий процес, який вимагає достатньо часу, відповідно це відбивається на вартості ігристого вина.

Таким способом виробляють таке ігристе вино Італії, як франчакорта, тренто DOC.

Метод Шарма

Його ще називають резервуарний метод. Його суть полягає в тому, що вторинна ферментація проходить не в пляшці (як класичний метод), а в резервуарі з нержавіючої сталі. Резервуари щільно закриті, таким чином вуглекислий газ розчиняється у вині, утворюючи гру бульбашок.

Тут мінімальний контакт з дріжджовим осадом, що сприяє фруктовому профілю вин.

Це менш затратний спосіб в порівнянні з класичним методом. Відповідно вартість також буде нижче.

Методом Шарма виготовляють просекко, асті.

Виробнича газація

Найбільш дешевий і простий спосіб. Він полягає в насиченні тихого вина вуглекислим газом. Спосіб схожий з газуванням звичайних напоїв. Цей спосіб застосовують для виготовлення бюджетного простого газованого вина, наприклад, ламбруско і т.д.

Різноманітність вин

Світ італійських ігристих вин досить різноманітний. У ньому можна знайти сухі, напівсухі, солодкі, білі, рожеві, червоні ігристі вина. Виділимо кілька найбільш популярних ігристих вин.

Просекко

Просекко - це найбільш популярне і широко вироблене італійське ігристе вино. Просекко отримало свою назву від назви регіону, в якому його вирощують і виробляють на північному заході Італії.

Це ігристе вино виготовляють із сорту винограду глера, який також називається просекко.

В першу чергу вони створені для того, щоб їх можна було вживати в свіжому вигляді, і тому, коли трапляється нагода, завжди вибирайте найсвіжіший вінтаж, оскільки просекко має найкращі органолептичні властивості в молодому вигляді. Аромат просекко розкривається нотами персика, квітів, стиглої груші, жовтого яблука, нектарина, ванілі, і хоча на смак він може бути сухим, він солодший класичного шампанського.

Якщо ви зустрінете Prosecco Rose, майте на увазі, що рожевий колір він отримав від доданого до нього піно неро - ось чому смаковий профіль являє собою ретельне поєднання полуниці і персика. Чудово підходить для спекотного літнього дня.

Ламбруско

Довгий час це було пінисте і солодке червоне вино, відоме своїми плямами і настільки ж відоме (через свою надзвичайну популярность) на студентських вечірках. Виробляють його з червоного винограду.

Ламбруско може бути білим, рожевим і червоним. Щоб отримати біле ламбруско вино виробляють по-білому, що полягає у відсутності контакту виноградного соку зі шкіркою.

Однак в даний час виробники більше прагнуть зробити його сухим з легкою гіркчинкою в післясмаку. У виноробів є швидкий спосіб зробити його за допомогою методу Шарма або ж за допомогою виробничої газації. В Італії його п'ють ще молодим, як і багато ігристих вин цього регіону.

Асті Спуманте

Це італійські ігристі вина - одні з найсолодших, якщо не найсолодші італійські ігристі. Asti Spumante виготовляють з винограду сорту мускат блан або просто москато, як його ще називають. Воно створює пінисті бульбашки і має аромат, який являє собою поєднання нектарина, жимолості, азіатської груші, троянди і мускатного горіха.

Такий смаковий профіль робить його ідеальним партнером у поєднанні з білим шоколадом і солодкими десертами. Безумовно рекомендуємо мати під рукою пляшку для поєднання практично з будь-яким десертом!

Франчакорта

Це італійське ігристе вино, що виготовляють з сортів винограду шардоне, піно неро з додаванням меншої кількості піно бьянко. Franciacorta виробляється в регіоні Ломбардія, на північ від Мілана. Його виготовляють тим же традиційним методом, який використовується для приготування шампанського: вино проходить вторинну ферментацію, перебуваючи в пляшці.

Москато д'Асті DOCG

Asti Spumante - це повністю Ігриста версія Moscato d'Asti, яка представляє собою злегка ігристу версію. На винному ринку є багато відмінних Moscato d'Asti, які припадуть вам до смаку.

Ігристі вина Італії можна купити в нашому інтернет-магазині Vino.ua. Власний імпорт і колекція 4000+ товарів дозволять вибрати краще вино. Ціна стартує від 100 грн. Також італійське ігристе вино можна купити в одному з наших роздрібних магазинів мережі в Києві та Одесі. Наші кавісти допоможуть вибрати кращі ігристі вина Італії. Також ми здійснюємо доставку по всій Україні.

Вгору