Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Іспанські ігристі вина володіють всією чарівністю, яка їм необхідна, щоб стати частиною будь-якого свята, важливої події або ж просто приємного приємного пиття в колі друзів або ж наодинці з собою.

Ігристі вина Іспанії виробляються все більш ретельно, виражають характерну індивідуальність і продаються за цілком демократичними цінами.

Виробництво ігристих вин в Іспанії зараз знаходиться на дуже хорошому рівні. Незважаючи на сильну конкуренцію з боку свого сусіда як за якістю, так і за ціною, все більше і більше виробників працюють над виробництвом чудових ігристих вин високої якості. Є навіть ті, хто з метою продемонструвати особливості терруару свого регіону і конкретних сортів, вирішили відійти від позначення cava і наслідувати приклад якісного зонування, що використовується в Шампані. Ці виробники створюють нові найменування або залишаються осторонь від існуючих, щоб виділитися і зосередитися на якості і, перш за все, індивідуальному типу своїх ігристих вин.

І старі методи виробництва ігристого вина відроджуються. Сьогодні відбувається більш строгий контроль якості, а виробництво як на винограднику, так і на виноробні піддається меншому втручанню, використовуючи все більш екологічно чисті і дбайливі до продукту методи, щоб підкреслити індивідуальність кожного напою.

Трішки історії

Коли королівська сім'я зробила шампанське модним, іспанські виробники першими поспішили приєднатися до них і почали виробляти свої власні ігристі вина з трьох білих сортів макабео, парельяда і ксарелло. Варто згадати Хосе Равентос з Кодорніу, який відвідав регіон Шампань у Франції і поклав початок іспанської індустрії ігристого вина, галузі, яка до сих пір процвітає і популярна у всьому світі. Цей відомий винороб надихнувся виробництвом шампанських вин і привіз в Іспанію виноробство в стилі шампанського. Так в 1872 була виготовлена перша кава.

Після смерті Равентос його син Мануель Равентос взяв на себе управління маєтком і вирішив зосередитися на виробництві іспанського ігристого вина. Він створював тільки ігристі вина і використовував тільки традиційний метод. Мануель виграв золоту медаль на Всесвітній виставці в Барселоні в 1888 році (важливо відзначити, що в цих роках багато країн зазнали нищівного впливу філоксери). Йому вдалося зробити іспанське ігристе вино одним з найпопулярніших в світі.

Виноробня, очолювана Равентос, поряд з Freixenet і Juvé y Camps, донині домінує у виробництві кави.

Кава

Кава - популярне ігристе вино і одне з найвідоміших вин Іспанії. Назва кава походить від іспанського слова «печера», що позначає погреба, в яких витримуються вина. Іспанське ігристе вино називалося шампан або шампана до 1970-х років, коли іспанські винороби перейменували своє вино в каву, щоб уникнути гніву французьких виробників шампанського. Для того, щоб виробникам отримати позначення Cava, ігристе має походити з регіону Cava Denominación de Origen (DO) і має бути вироблене традиційним методом (metodo traditional).

Для виготовлення кави часто використовують три сорти винограду:

  • макабео
  • ксарелло
  • парельяда

Також можуть бути використані міжнародні сорти: шардоне, піно нуар, монастрель, гарнача.

Переважна більшість кави походить з виноробного регіону Пенедес в Каталонії.

Іспанське ігристе вино кава виробляють традиційним методом. Суть його в тому, що вторинне бродіння проходить в пляшці (також і у шампанських вин), завдяки чому у вині розчиняється вуглекислий газ. Таким чином утворюється чудовий перляж.

Дріжджі, які є каталізатором цього бродіння, опускаються на дно пляшки, перетворюючись в осад, який у міру витримки надає вину насичені нотки бріошу. Кава має бути витримана в пляшці на осаді не менше 9 місяців, при цьому для розливу Cava Reserva (15 місяців) і Cava Gran Reserva (30 місяців) потрібна більш тривала витримка.

Чим кава відрізняється від шампанського

Кава виробляється з використанням того ж традиційного методу, однак клімат, терруар і виноград, використовувані при виробництві кави, сильно відрізняються від шампанського. Бульбашки, рівень солодкостіі і відчуття в роті дуже схожі, але аромати і смакові характеристики будуть відрізнятися через різний клімат, грунти і сорти винограду, використовуваних при виготовленні. Ще одна велика різниця це ціна.

Частково це пов'язано з тим, що іспанці першими розробили і впровадили передову механізацію для виробництва, зберігання і розливу кави. Виробництво шампанських вин більш трудомісткий процес, а також має ряд строгих правил.

З чим поєднувати ігристі вина

Іспанське ігристе вино є відмінним аперитивом.

Температура подачі 6-8 С.

Такі вина гастрономічні і універсальні. Чудовою парою стануть такі закуски, як устриці, сир, хамон, а також сухофрукти. Кава відмінна в поєднанні з морепродуктами, птицею, а також салатами.

Купити іспанське шампанське ви можете в нашому онлайн каталозі Vino.ua. Ми напряму співпрацюємо з топовими виробниками з усього світу, що забезпечує широкий вибір і дозволить вибрати краще шампанське Іспанії.

Вгору