Bonjour! Знижки на вина Франції
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Купити ром в Києві на сьогоднішній день дуже просто. Найрізноманітніший асортимент на будь-який смак і для будь-якої події.

Від барів до напоїв біля басейну - ніщо так не перенесе вас в тропіки, як ром. Але не весь ром однаковий. Простіше кажучи, ром (ron, rum, rhum) - це дистильований спирт, виготовлений на основі ферментованого цукру або цукру-рафінаду. Залежно від стилю, його вміст алкоголю може варіюватися від 20% до 75,5% (міцний ром). Є різні типи напою - світлий ром, темний ром, витриманий ром і ром із спеціями. Деякі використовують перегінні куби, в той час як інші виробляються в перегінних кубах. Іноді виробники створюють свій продукт на основі їх суміші. Простіше кажучи, ром - це алкоголь, що має найрізноманітніші категорії. І будь-який алкогольний магазин має ром в своєму асортименті. А купити ром за хорошу ціну ви можете в нашому інтернет-магазині Vino.ua.

Як виготовляють ром

Як і у випадку з горілкою, універсальних правил виробництва рому не існує. Один загальний знаменник для всіх виробників і країн, що виробляють ром, полягає в тому, що він повинен бути зроблений з продуктів на основі цукру - зазвичай або цукрової тростини, або патоки. Тому такий спиртний напій зазвичай виробляється в країнах Карибського басейну, де вирощують цукрову тростину, таких як Ямайка, Домініканська Республіка, Пуерто-Ріко, Куба і Венесуела.

Меляса цукрової тростини спочатку розбавляється чистою водою, щоб в результаті повного бродіння вміст спирту становив від 7% до 8%. Потім цей розчин ферментують. Залежно від методу це займає від 2 до 12 днів. При повільній ферментації виходить продукт з великою кількістю вищих спиртів і складних ефірів, ніж при швидкій ферментації. Потім ром переганяється в так званому котлі (періодичний процес) або в кубі (безперервний процес). В перегінних кубах, в яких вміст алкоголю становить близько 80-88%, зазвичай переганяється більш ароматний ром. В перегінних кубах (які зазвичай виробляють до 93-95,8% алкоголю за об'ємом) процес перегонки проходить так званий світлий ром. Після перегонки ром все ще може дозрівати в дерев'яних бочках, де ром набуває додатковий колір в залежності від періоду дозрівання і ступеня карбонізації деревини. У багатьох випадках для дозрівання рому використовуються колишні бочки з-під бурбону об'ємом близько 200 літрів, зроблені з чорного американського дуба. Ром, витриманий в бочках з нержавіючої сталі, залишається безбарвним. До них часто додають барвники, такі як карамель.

Велика частина світлого рому надходить з Пуерто-Ріко. Найтемніший ром надходить з Ямайки, Гаїті і Мартініки.

Зазвичай ром, який продається в пляшках, це купаж. Це означає, що різні типи рому змішуються, щоб отримати постійну якість даного типу/марки. Ром можна пити в чистому вигляді або в поєднанні з колою (так званий Cuba Libre або BaCo від Bacardi-Cola). Ром також можна використовувати в кулінарії і в якості сировини в ароматичній, кондитерській та харчовій промисловості. Він також використовується в якості ароматизатора, в якому добре розчиняються інші аромати, наприклад, в тютюновій промисловості.

Білий або темний ром

Існує два основних типи рому: білий і темний. Білий ром є найбільш поширеним видом і витримується в ємностях з нержавіючої сталі до одного року. Він має легкий яскравий смак і використовується для приготування класичних коктейлів, таких як Дайкірі, Мохіто і Піна Колада.

До темних ромів відносяться міцні витримані роми, а також роми з додаванням барвників та іноді спецій. Витриманий ром набуває кольору від часу, проведеного в обвуглених дубових бочках. Темний або витриманий ром часто надає більш важку консистенцію і колір коктейлям, таким як Dark 'N' Stormy або Hurricane. Багатий солодкий смак темного рому також робить його ідеальним для того, щоб насолоджуватися ним в чистому вигляді.

Купити справжній якісний ром можна в нашому інтернет-магазині Vino.ua. Ром має різну ціну в Україні. Вартість залежить від безлічі факторів, включаючи витримку, технологію виготовлення, виробника і т.д.

Різноманітність рому

У більш ніж 80 країнах, які виробляють ром, нижче наведені найпопулярніші і відомі сорти, які ви можете побачити, купуючи спиртні напої. Зверніть увагу, що існує безліч додаткових категорій, які розрізняються і визначаються окремо у своїй країні походження.

Світлий ром

Також відомий як білий або прозорий ром, він абсолютно безбарвний. У Сполучених Штатах цей тип рому продається з міцністю 40%. Їх витримують протягом одного або декількох років і фільтрують, щоб видалити забарвлення. Цей сорт з більш м'яким смаком і більш легкою консистенцією, ніж інші роми, часто використовується в рецептах коктейлів.

Золотий ром

Цей алкогольний напій з часом пом'якшували в бочках, щоб отримати бурштиновий або золотистий відтінок. У нього більш ароматний профіль, ніж у білого/прозорого рому, і він використовується в коктейлях, коли потрібен більш сильний смак. Залежно від бочки цей ром матиме тонкий смак ванілі, мигдалю, цитрусових, карамелі або кокосу. Дистилятори, які витримуються декілька років і більше, можуть додавати барвник для консистенції.

Темний ром

Хоча ця категорія часто використовується для позначення більш темного кольору рому від їх світлих або золотих аналогів, у цій категорії є мінімальні атрибути. При тривалій витримці ром продовжує темніти. Ці пляшки, як правило, витримуються протягом тривалого періоду часу і мають більш широкий смаковий профіль, тому найкраще насолоджуватися ними соло.

Чорний ром

Чорний ром - найтемніший за кольором, але має тіло від світлого до середнього. Він зроблений з патоки, темної солодкої рідини, що залишилася після виробництва кристалізованого цукру. Ці роми втілюють багатий смак та іноді включають додавання паленої карамелі, щоб зробити колір темнішим. Бочки, які використовуються для виробництва цього типу рому, звичайно обвуглюються і сильно обпікаються, щоб надати рідині аромат деревини. Чорний ром відмінно підходить для коктейлів.

Витриманий ром преміум-класу

Більшість ромів витримуються протягом певного періоду часу, але ця категорія включає кращі зразки витриманих ромів, які потім часто змішують для досягнення складності і відмінного смаку. Витриманий ром, зазвичай, набуває більш темний колір з насиченими тонами, і його рекомендується вживати в чистому вигляді або з льодом, як віскі або скотч. Цей ром позначається із зазначенням віку, який відповідає наймолодшому рому в суміші. Це елітний дорогий ром, який має вищу вартість. Такий ром має різну ціну як в Києві, так і в будь-якому іншому куточку України.

Ароматизований ром і з прянощами

Коли в ром додають ароматизатори та спеції, вони потрапляють в цю категорію. Додані спеції зазвичай надходять з насіння, фруктів, коріння, листя або кори їстівної флори, такої як імбир, ваніль, запашний перець, кориця і гвоздика. Типові додані ароматизатори включають фруктові екстракти цитрусових, вишні, м'яти, чорної смородини, кокосу, манго, ананаса і інших тропічних тонів. Цей тип рому часто поєднується з газованими напоями або фруктовими соками, які доповнюють смакові характеристики.

Ром купити

Якісний ром купити в Україні легко. Досить відвідати онлайн магазин Vino.ua і замовити необхідний ром. Продаж і доставка рому здійснюється по всій Україні. Пляшка рому коштує від 200 грн. Також ви можете відвідати один роздрібних магазинів мережі в Києві, Одесі, Львові та купити ром недорого.

Вгору