Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чорний ром – дуже насичений та яскравий напій, який може справді здивувати своїм смаком. Він стає все популярнішим, а також іноді його використовують як інгредієнт для коктейлів.
Ром - це дивовижний і багатогранний міцний алкоголь, який збирає досить різноманітну категорію споживачів: хтось обожнює класичні коктейлі на його основі, хтось по-старому п'є ром з колою і льодом, хтось віддає перевагу білому чистому як кришталь напою, а комусь більше до вподоби темні витримані в дубових бочках пряно-карамельні роми.
Особливості виготовлення
Дивно, але технологія виробництва білих і чорних ромів нічим не відрізняється: спочатку збирається головний для майбутнього напою інгредієнт - цукрова тростина (рослина, в якій зосереджена велика кількість цукрів, що впливає на кінцевий результат спиртів). Для виробництва відбирають лише найякісніші стебла без гнилі, пошкоджень та інших пороків, які можуть зіпсувати смак або навіть вплинути на відтінок. Далі тростини подрібнюють та пресують, а отриманий сік підігрівають до консистенції сиропу та утворення кристалів цукру, які потім відправляють у центрифуги для відділення патоки та кристалів. Для наступних процесів знадобиться тільки патока, яку відправляють на бродіння на деякий період часу, який безпосередньо залежить від температури: при низькій бродіння сповільнюється, але в ромі з'являється більш тривалий післясмак і букет ароматів стає більш інтенсивним.
Після цього настає процес дистиляції в мідних чанах - аламбіках, подібних під час виготовлення коньячних спиртів. У процесі цього етапу можна додавати деякі натуральні смакові добавки у вигляді ванілі, ананасів, слив, винограду, персиків, спецій. Наступний не менш важливий етап виробництва віддається для перегонки, яка для створення рому здійснюється методом безперервної дії та отримані спирти при цьому залишаються насиченими та чистими. Варто відзначити, що продукт, що отримується на виході, досить міцний і становить 80 градусів, тому всі роми, на яких ми бачимо позначку 40 градусів розбавляють водою з джерел або навіть гірських струмків, які зберігають свою природну чистоту. Останнім і найголовнішим етапом вважається витримка в бочці, адже від неї залежить колір та аромат майбутнього вмісту, його сорт та смак, яким насолоджуватимуться. Білі роми – це молоді невитримані у бочці напої, які дозрівали у нержавіючих чанах.
Темний ром
Темний, чорний або старий ром - міцний і витриманий напій насиченого бурштиново-коричневого кольору, дозрівання якого тривало щонайменше три роки в дубових обпалених бочках. Бочка надає складніших смако-ароматичних властивостей, у яких з'являються ноти карамелі, сухофруктів, родзинок, спецій, солодких ароматів ванілі, шоколаду, листя тютюну і іноді навіть димні нотки.
Різноманітність
Варто відзначити, що роми дуже відрізняються залежно від території походження, деякі навіть вважають своєрідною класифікацією цього напою за теруарними особливостями. Наприклад: у районі Карибських островів з іспанської сторони (Куба та Пуерто-Ріко) характер напою більш пом'якшений і частіше не витриманий у бочках і світлий.
Більш темний ром можна знайти на Карибських островах, що належать Англії (Ямайка та Демерара). Тут додається більша кількість патоки, яка надає карамельний смак і відтінок.
З французької сторони в районах Мартініки та Гваделупи можна знайти роми, в яких використовується не патока, а чистий сік із тростини.
Центральна Америка - країна, яка виробляє роми з прянощами і тривалими присмаками анісу, коріандру, що запам'ятовуються.
З чим пити чорний ром
Чорний ром відрізняється своєю насиченістю, тому існують особливі правила подачі та гастрономічного поєднання. Правила дуже схожі для споживачів віскі: подача в келихах сніфтерах для розкриття букету ароматів або ж в келиху типу «рокс», можна насолоджуватися як у чистому вигляді, так і додати льоду або, змінивши посуд на більш місткі хайболи, додати содову, колу або сік. Справжні шанувальники люблять такий вишуканий супровід, як кубинські сигари до добре витриманих зразків. Що стосується гастрономічних поєднань, то пряність напою добре прикрасять цитруси з корицею або какао, сирна тарілка, горіхи, чорний шоколад, м'ясні нарізки з в'яленого м'яса. Часто ром є основою для коктейлів. Найбільш відомі: мохіто, куба лібре, дайкірі.
Купити ром
Купити темний ром Ви можете, завітавши на сайт інтернет магазину вин власного імпорту та міцної алкогольної продукції Vino.ua. Тут ви знайдете широкий асортимент та приємні ціни. Для доставки ми пропонуємо скористатися службою Нової пошти або вибрати пункт самовивезення з вибором адрес магазинів, які розташовані у Києві, Броварах, Львові та Одесі. Якщо Вам потрібна детальніша інформація - наші привітні сомельє з радістю проконсультують вас та допоможуть підібрати напої, тому з радістю чекаємо у наших магазинах роздрібної мережі. Ціна на чорний ром на сайті vino.ua стартує від 400 гривень, серед яких:
- "Caribba Negro" - чудовий темний ром з яскравими нюансами спецій, гармонійно заміксованими з карамельно-фруктовою базою. Цей напій є досить популярним у всьому світі. Його невибаглива ціна дозволяє кожному любителю міцного алкоголю насолодитися дегустацією.
- Black Magic Spiced Rum - чудовий ром з чудовим смаком від відомої компанії Sazerac, виробляється в Кентуккі, США. Для його приготування змішують світлий та темний карибський ром, додаючи таємничу суміш прянощів, що робить його смак таким приємним та універсальним. Спробуйте охолодженим ром Black Magic або приготуйте коктейль, наприклад Red Wedding.