Незабутнє літо потребує незабутніх вин! Унікальні, яскраві вина Сицилії зі знижкою -50%!
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Будь-яке вино - будь то Рислінг або Каберне Совіньйон - може бути як сухим, так і солодким. Солодкість вина варіюється від практично нульового до 70% цукру. Все залежить від того, який напій виробник хоче в кінцевому підсумку.

Вино вважається «сухим», якщо весь виноградний цукор перетворюється в спирт під час бродіння. Напівсухе вино містить невисокий рівень залишкового цукру, який варіюється в межах 6 -25 г/л, в той час як у напівсолодкого вина ці значення 25 - 45 г/л. Такі вина подобаються тим, хто вважає за краще не занадто сухі і кислотні вина. Вино напівсухе має відмінний баланс пікантної солодкості та кислотності, хорошу структуру і тривалий післясмак. Воно не занадто солодке і не дуже кислотне. Це універсальне вино, яке завжди прикрасить святковий стіл і будь-яке святкування.

І, до речі, багато вина світового класу містять залишковий цукор.

Звідки у вині солодкість?

Тисячі років тому винороби придумали як зупинити бродіння (різними способами), в результаті чого в винограді залишається певний відсоток цукру.

Любителі вина називають його «залишковим цукром». Щоб зупинити процес ферментації, використовують кілька способів:

  • зниженням температури
  • підігрівом сусла
  • додаванням сірки

Це найпоширеніші способи.

Крім технології виготовлення напівсухого напою, важливим фактором є виноград і терруар. Певні сорти винограду здатні накопичувати високу концентрацію цукрів. Також в теплому спекотному кліматі виноград здатний накопичити більше цукру і в більш короткий період.

Є деякі вина низької якості, зроблені зі штучним додаванням цукру, але це, як правило, не схвалюється.

Різноманітність напівсухих вин

Напівсухі вина можуть бути абсолютно різними - як білими, так і рожевими, червоними, тихими і ігристими. Може бути витримка, особлива технологія і т.д.

Їх виробляють багато виноробних країн, але найбільше відомі вина Італії, Франції, Німеччини, Грузії і т.д. Для виготовлення використовують найрізноманітніші сорти винограду:

  • рислінг
  • гевюрцтрамінер
  • москато
  • мюллер тургау
  • сільванер
  • ркацителі
  • сапераві

Це далеко не повний список, тому як тут вже має значення віртуозність винороба і бажання зробити певний продукт.

Розглянемо найпопулярніші напівсухі вина.

Рислінг

Ну звичайно ж список не обійдеться без головного гравця білих вин. Рислінг є одним з найулюбленіших сортів серед поціновувачів вин. Він має яскраву ароматику і високу хрустку кислотність. Напівсухі і напівсолодкі вина з рислінгу особливо гарні. Висока кислотність врівноважує солодкість вина і напій виходить яскравим і соковитим, з тривалим післясмаком. Сортовими ароматами Рислінга є ноти зеленого яблука, груші, білих квітів і бензольні ноти (іноді). Кращі вина Рислінг виробляють в Німеччині, Ельзасі, Австрії. Також ви можете знайти яскравих представників цього вина і у інших країнах.

Рислінг відмінно поєднуються з азіатською кухнею і пряними стравами.

Гевюрцтрамінер

Це бомба ароматів тропічних фруктів! Неймовірно ароматний сорт, який дарує відчуття ніби у вашому келиху насип тропічних фруктів з плантації. Манго, ананас, лічі, маракуйя і це все з красивими пряними відтінками. Гевюрц ви впізнаєте серед тисячі! Така особливість дарує цьому сорту цілу армію шанувальників і поціновувачів. Кращі вина виробляють в Ельзасі, Німеччини, Італії, Австрії і т.д.

Гевюрц смачно поєднується з сирами з пліснявою, а також зі стравами азіатської кухні.

Москато

Італійський солодкий красунчик і улюбленець. Завдяки своєму унікальному аромату ви відразу його впізнаєте серед інших вин. Неймовірні ноти груші, троянди, мускату, медові відтінки - це все так красиво грає в бокалі! Це вино може бути тихим і ігристим.

Напій абсолютно зрозумілий і універсальний. Якщо не знаєте яке легке ароматне вино вибрати, то сміливо беріть Москато.

Rose d'Anjou

Це ніжне і соковите розе підкорить вас з першого бокалу. Воно володіє французькою харизмою і витонченістю в поєднанні з соковитими ягідними відтінками. В ароматі ноти малини, полуниці, легка вершковість. Смак м'який і багатий. Це вино чудово поєднується з десертами і ягодами.

Також це один з найкращих варіантів для літнього вечора.

Як купити напівсухе вино

Ціна напівсухого вина має широкий діапазон і починається від 100 грн і вище.

Вино напівсухе можна купити з легкістю в нашому інтернет-магазині Vino.ua. Ми доставляємо вино швидко по всій Україні. Ми напряму співпрацюємо з світовими виробниками, маємо величезну колекцію вин з 4000+ товарів. Будь-який тип вина, країна, метод виготовлення - все ви знайдете в нашому асортименті. Також ви можете відвідати один з наших магазинів мережі в Києві чи Одесі. Там ви оберете хороше вино за допомогою нашого кавіста, який допоможе зробити правильний вибір за найкращою ціною.

Вгору