Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Червоне сухе вино популярний вибір любителів вина у всьому світі. Це головний супровідник м'ясних страв, соковитих стейків і гарного настрою.

Цей чудовий напій для тих, хто не любить банальну кокетливу солодкість.

Сухі вина - це вина, в яких немає залишкового цукру.

Термін "сухе" вино отримало завдяки своїй властивості як ніби-то осушувати порожнину рота після ковтка.

Концентрація цукру в таких винах становить не більше 3 г / л. 

Такі вина універсальні в поєднанні з їжею.

Колекціонерам також подобаються вина, що володіють потенціалом старіння, з твердою структурою танінів, яка пом'якшується з роками ретельного зберігання у винних погребах. Інші любителі вина надають перевагу винам з м'якими танінами і соковитими фруктами в смаці, які можна подавати, поки вино ще відносно молоде.

Особливість сухих червоних вин

Сухі вина прийнято вважати більш складними і вишуканими. Задоволення від вживання сухого вина полягає в тому, що ви можете відчути дивовижні нюанси смаків, які зливаються разом в одному звучанні. У вині можуть бути чисті фруктові, пряні, тютюнові, земляні, шоколадні, ягідні та інші аромати. Наприклад, піно нуар зазвичай має ноти малини, вишні і підліску, в той час як каберне совіньон володіє нотами чорної смородини, лакриці і перцю.

Все багатство ароматів і смаків вино отримує завдяки органічним сполукам, які містяться в кислотах і шкірці винограду (а деякі в кісточках і гребенях).

Колір вина варіюється від прозорого ніжного червоного до насиченого глибокого бордового.

У міру того як червоне вино старіє, його яскраві молоді відтінки стають гранатовими і навіть коричневими. Так за зовнішнім виглядом вина можна визначити його вік. Молоді вина мають фіолетовий ободок в бокалі, а зрілі - коричневий.

Ще однією відмінною особливістю червоних вин є таніни, які відповідають за терпкість.

Таніни - це поліфеноли, які надають вину текстуру, структуру і потенціал до витримки (красивому старінню). Іноді таніни вважаються стиглими, гладкими або добре інтегрованими в вино, в той час як інші можуть сприйматися як зелені або в'яжучі.

Таніни надають винну структуру або каркас, як скелет. Завдяки цим речовинам вино терпке. Згодом вони пом'якшуються, тому багато хто вважає, що молоді, танінні вина найкраще вживати після декількох років витримки в пляшках. Варто відзначити, що таніни також сприяють більш тривалій витримці вина, виступаючи консервантом.

Ще одним важливим компонентом червоних вин є кислотність. Вона надає свіжість і структуру напою, а також є природним консервантом.

Сорти винограду

Червоні вина виготовляють з винограду з темною шкіркою. Саме в шкірці концентруються всі фарбувальні (фенольні) речовини, які дарують вину глибокий колір. Але в залежності від сорту винограду, кількість цих речовин в шкірці різний. Також впливає фактор дозрівання, кількість сонячних днів, адже ягоді необхідно накопичити важливі речовини.

М'якоть у 99% ягід безбарвна, винятком є сапераві, наприклад.

Назвемо найпопулярніші сорти винограду для виробництва червоних сухих вин:

  • каберне совіньйон
  • мерло
  • каберне фран
  • піно нуар
  • санджовезе
  • темпранільйо
  • сіра / шираз
  • зінфандель
  • пінотаж
  • карменер
  • сапераві
  • мальбек
  • гренаш
  • гарнача

Технологія виробництва

Під час виробництва червоного вина винороб дозволяє відпресованому виноградному соку, який називають суслом, мацеруватися з темною шкіркою винограду. Цей процес дозволяє екстрагувати різні речовини, що надають вину колір, аромат і таніни.

Разом з шкіркою виноград і ферментується. Під час цього процесу, дріжджі переробляють цукри в спирт і вуглекислий газ. Так виникає міцність і зникає солодкість. При виробництві червоних сухих вин залишкові цукри у вині відсутні.

З чим пити червоне сухе вино

Різноманітні стилі та структура червоного вина роблять його ідеальним вибором для багатьох страв.

Класичне поєднання це червоне вино і м'ясні страви. Наприклад, Каберне Совіньйон і соковитий стейк - це просто дивовижно!

Тільні і терпкі вина поєднуються зі складними і жирними стравами, а більш легкі і свіжі червоні вина, наприклад Піно Нуар або Мерло, добре поєднуються з легкими стравами, такими як смажене курча і овочеві страви.

Відповідність щільності вина до насиченості страв призводить до вдалого і гармонійному поєднання.

Стара і дієва порада: «Що росте разом, то пасує разом». Наприклад, традиційні італійські страви в томатному соусі добре поєднуються з висококислотними червоними винами К'янті.

Також відмінною парою стануть сири, але тут вже є деякі нюанси. Кожен сорт вина має свою кращу сирну пару.

Як вибрати червоне сухе вино

Щоб купити якісне вино необхідно звертати увагу на місцевість, де воно вироблено, регіон, сорт винограду і місце розливу (має збігатися з місцем виробництва).

Тут можна знайти краще співвідношення ціна/якість. Недороге базове вино може стати відмінним супроводом вечері або пікніка, дозволить повною мірою насолодитися смаком. Ціна має широкий діапазон і стартує від 70 грн.

Вино червоне сухе ви завжди можете купити в нашому інтернет-магазині Vino.ua або в мережі роздрібних магазинів. Власної імпорт і широкий асортимент вин з більше 4000+ позицій точно допоможуть знайти найкращі вина для себе!
 

Вгору