Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чилійське червоне сухе вино приваблює своєю яскравістю і фруктовістю, а також багатим смаком. Воно нібито увібрало в себе гаряче чилійське сонце і унікальність природи.
Для тих, кому напівсолодкі вина здаються занадто банальними, сухі чилійські вина припадуть до смаку.
Чилі називають ідеальною країною для екологічно чистого виноробства.
Чилійські вина завжди були хорошої якості, а за останні кілька десятиліть воно досягло «великого» статусу.
Як новий винний регіон світу з 2700 милями берегової лінії вздовж холодного Тихого океану, Чилі виробляє вина, які є одночасно фруктовими і трав'яними. Можна навіть порівняти стиль з чимось схожим на французьке вино! Ну і, звичайно ж, важливо згадати майстерність винороба. Адже щоб створювати такий напій, потрібно бути відданим своїй справі і підходити до створення вина з любов'ю і творчістю.
Різноманітність червоних сухих вин
Важливо пояснити деякі позначення:
Costa - вина з зони узбережжя. Вони неймовірно фруктові і з яскравою кислотністю.
Entre Cordilleras - вино з виноградників, які ростуть між гірськими хребтами. Відрізняються хорошим балансом і структурою.
Andas - лози ростуть в Андах. Це видатні, елегантні, складні вина.
Основні чилійські сорти
Найпопулярніші сорти винограду в Чилі для виготовлення червоних сухих вин:
- каберне совіньйон
- карменер (цей сорт винограду є специалітетом країни)
- мерло
- сира
- піно нуар
- мальбек
- гарнача
Також ці сорти часто використовуються в бленді, щоб надати вину особливого характеру. Дуже популярний тут бордоський бленд. У чилійському виконанні він грає дивовижно.
Найчастіше в купажі виступають каберне совіньйон, мерло, карменер, пті вердо, мальбек і іноді сіра. Так створюється чилійська версія класичного купажу Бордо. Такі бленди народжують одні з кращих вин Чилі. Іноді вони мають вигадані дивні імена, наприклад Auma, Alpha M, Don Maximiano, Aluvion.
Смак і аромат вина має широкий діапазон відмінностей. Все залежить від сортового складу та їх процентного співвідношення. Але загальний профіль смаку пропонує багаті аромати сливи і сушеної ожини, малини, пікантні ноти оливок і перцю, а також з відтінками мінералів і диму.
Варто зазначити, що французькі винороби вклали значні кошти в цю гарячу країну, так як винний потенціал тут є неоціненним.
Регіони виробництва червоних вин Чилі
Чилі простягається на 4300 км, що йде з півночі на південь між Тихим океаном і Андами. Топографія дуже сприятлива для виноградарства, і, не дивлячись на те, що Чилі має ширину всього 160 кілометрів, більшість кліматичних змін в виноробних регіонах відбувається зі сходу на захід, а не з півночі на південь.
Виноробні райони Чилі швидко перетворилися в гарячу точку завдяки тому, що вони виробляють широкий асортимент високоякісних вин.
Течія Гумбольдта в Тихому океані надає охолоджуючий ефект, який сприяє зростанню здорових, збалансованих сортів винограду.
Вина Чилі виробляють в наступних регіонах:
- Аконкагуа (Aconcagua)
- Центральна Долина (Central Valley)
- Долина Касабланка (Casablanca Valley)
- Долина Майпо (Maipo Valley)
- Долина Рапель (Rapel Valley)
- Долина Лимарі (Limari Valley)
- Долина Колчагуа (Colchagua Valley)
- Долина Сан Антоніо (San Antonio Valley)
- Долина Мауле (Maule Valley)
Перші три регіони - це основні зони виноробства.
Кращі вина виробляють в регіоні Колчагуа, де росте каберне совіньйон, шираз, мальбек, карменер.
З чим пити червоне сухе чилійське вино
Такі вина чудово поєднуються з різноманітними стравами. Вони будуть відмінно поєднуватися з м'ясними стравами, куркою під соковитим томатним соусом, запеченим або тушкованим овочевим рагу.
До насичених терпких вин відмінно підійде філе-міньйон, відбивні з баранини або свинини.
Наведемо приклади смачних поєднань:
- Каберне Совіньйон і стейк, соковите відбивне м'ясо, бургер з котлетою на грилі
- Мальбек і соковитий бургер, стейк, сири з блакитною пліснявою
- Піно Нуар і різотто, тушкована качина грудка, індичка, лосось
- Сіра і Гренаш добре поєднуються з рататуєм, овочевим рагу, ковбасками на грилі
- Мерло і м'ясні пироги, яловичина, курка і овочі на грилі, курячі крильця
Як вибрати чилійське червоне сухе вино
Чилі велика країна, де виробляють вина різних категорій.
Всі підказки можна знайти на етикетці.
Щоб купити якісне вино необхідно звертати увагу на місцевість, де воно вироблено, регіон, сорт винограду, рік, бренд і місце розливу (має збігатися з місцем виробництва).
Вина Чилі відрізняються кращим співвідношенням ціна / якість. Вартість чилійського вина починається від 130 грн.
Чилійське вино червоне сухе ви завжди можете купити в нашому інтернет-магазині Vino.ua або в мережі роздрібних магазинів. Власної імпорт і широкий асортимент вин з більше 4000+ позицій точно допоможуть знайти найкращі вина для себе!