Ми працюємо! Приймаємо та обробляємо замовлення.
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Рожеве сухе вино має безліч назв: rosé, rosado, rosato, blush.

Колір цього чудового вина буває дуже різним і варіюється від ніжного, витонченого, ледь помітного рожевого відтінку до насиченого і яскравого кольору. Все залежить від особливостей винограду та часу контакту зі шкіркою. За рівнем солодкості rose можуть бути як солодкими, так і сухими.

Як розе набуває свого кольору

Найчастіше для виготовлення розе використовують різноманітні червоні сорти. Саме вони надають напою той чудовий та відмінний колір.

Червоні сорти, що найпоширеніші для виготовлення розе, включають:

  • піно нуар
  • сіра
  • гренаш
  • мерло
  • мальбек
  • каберне совіньйон
  • темпранільйо
  • санджовезе
  • зінфандель

Такі сорти винограду винороби використовують як окремо (сортові вина), так і в бленді. Країна виробництва також має ключове значення при визначенні сортового складу та створення вина. Наприклад, розадо в Іспанії найчастіше виготовляють із сортів темпранільйо та гарнача, які найбільш поширені в цій країні. Якщо говоримо про італійське розе, то тут найчастіше у складі фігурує санджовезе. Америка при виробництві розе, в основному, використовує мерло, каб, зінфандель. Таким чином, рожеві вина з різних країн часто мають характерні відмінні риси. Також важливу роль відіграє час контакту шкірки винограду із соком. Під час такого контакту екстрагуються ароматичні речовини, а головне – колір. Контролюючи час контакту, можна отримувати різний колір вина. Чим менший час витримки зі шкіркою, тим світлішим і легшим буде колір вина.

Якщо йдеться про ігристі вина, то часто використовується бленд з білих і червоних сортів.

Аромат та смак розе

Аромат та смак рожевого вина найчастіше є легшою версією сортового аналога червоного вина. Для рожевого вина характерні фруктові та ягідні ноти, а також різноманітні відтінки полуниці, малини, вишні, смородини, квіткові та цитрусові ноти. Розе буває як хрустким сухим, так і може бути з чіткою пікантною солодкістю. Це залежить від регіону, сорту винограду та безпосередньо виробника.

Різноманітність вин

Найбільш популярні розе виготовляються у Франції, Іспанії та Італії, а також в Австралії та Каліфорнії. Якщо ви вже пробували rose wine, швидше за все, ви вибрали один сорт, зроблений в одному з цих місць. Наш путівник розпочнеться з найвідоміших регіонів рожевого вина, де вино є синонімом регіону, а не самого винограду.

Прованс (Франція)

Регіон на південь від Франції з затятими винними ентузіастами, які вважають розе способом життя, а не просто ще одним вином. Насправді тут навіть є інститут, що займається дослідженням розе.

Цей сорт рожевого вина виробляється настільки ретельно, наскільки це можливо, починаючи з винограду, зібраного спеціально для надання смаку цитрусових та солодких червоних фруктів та ягід. Завдяки обмеженій мацерації шкірки колір прованського рожевого вина стає світлішим, а смак ніжнішим. Замість того, щоб мати велику, владну фруктовість, це розе більш свіже і універсальне. Прованське рожеве вино чудово поєднується з овочами, морепродуктами та м'ясом.

Іспанія

В Іспанії рожеве вино зазвичай називають rosado. Останнім часом іспанське вино розадо користується все більшою популярністю. У минулому іспанські виробники росадо виробляли простіші вина, які було легше пити, ніж вина з інших країн, але через зростання його популярності якість росадо значно зросла. У цілому нині ці вина мають глибший колір, ніж французькі рожеві вина.

Італія

В Італії правильна назва рожевого вина – rosato. Розато виробляється по всій країні, де клімат та місцеві сорти мають колосальний вплив на смакові характеристики та стилі.

У прохолоднішому північно-східному регіоні Італії розато зазвичай ніжніші.

У центральній Італії виробники розато відомі тим, що надають своєму вину майже вишнево-рожевого кольору.

У південній Італії смак розато більш насичений та сміливий. Хоча південно-італійські вина широко відомі як кулінарні вина, їх розе на диво приносить задоволення тим, хто любить більш ароматні вина.

З чим пити розе

Рожеве вино - це ідеальний напій для весни та літа. Якщо їх подати в охолодженому вигляді, то вони мають дивовижну властивість вгамувати спеку і спрагу. Розе також займають перші місця в чартах за їхню універсальність. Це нова винна зірка.

Якщо ви збираєтеся на пікнік і не знаєте яке вино вибрати - сміливо беріть рожеве вино, адже воно відрізняється легким тілом і тонким ніжним смаком. Це відмінний винний партнер для сендвічів з шинкою, куркою або ростбіфом, а також із фруктами, картоплею або яєчним салатом; вино може навіть упоратися з різними чіпсами. Розе - це також чудовий варіант для барбекю на задньому дворі, з легкістю справляючись з гамбургерами, хот-догами та навіть картоплею фрі та кетчупом.

Купити рожеве сухе вино

Купити розе можна у нашому інтернет-магазині Vino.ua, а також у роздрібних магазинах мережі у Києві, Одесі, Львові. Там можна знайти як біле, так і червоне вино, а також різні види алкоголю. Також ми доставляємо вино по всій Україні. Уся інформація є на нашому сайті.

Вгору