Ми працюємо! Приймаємо та обробляємо замовлення.
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Золотий ром - це один із найпопулярніших типів рома на ринку. Він більш насичений у порівнянні з білим, але все ж таки менш наполегливий ніж темний.

Ром - найстаріший напій у світі. І в нього довга, захоплююча історія, що сходить на той час, коли Христофор Колумб привіз цукрову тростину до Вест-Індії 1493 року.

Цей алкоголь, що виготовляється в країнах Карибського басейну, а також Латинській Америці, є міцним напоєм, створеним шляхом перегонки спирту з цукрової тростини або патоки. Цей спирт історично пов'язаний із торговими маршрутами. Ром має велику різноманітність та представлений у різних стилях.

Стилі рому

Розберемо коротко основні стилі рому.

Білий ром

Такий тип рому ще називають світлим, білим, сріблястим. Він дуже легкий, безбарвний, а також має легкі аромати і ніжний смак. Білий ром піддається багаторазової фільтрації з метою вилучення будь-яких домішок, а також його не витримують довго. Це найбільш популярний та універсальний ром, що часто використовується для приготування різноманітних коктейлів. Він є одним із основних інгредієнтів для мохіто.

Золотий ром

Golden rum або золотий ром, що також відомий як бурштиновий. Такий колір він набуває завдяки витримці в бочці протягом певного часу. Таке дозрівання в дубових бочках дарує напою також виразніший смак з округлою пікантною солодкістю.

Чорний ром

Чорний (або темний) ром є одним із найбільш насичених типів рому. Він має найдовшу витримку в бочці. Завдяки тривалому дозріванню в бочках він набуває темного кольору, насиченого аромату, а також димно-солодкого смаку.

Пряний ром

Пряний ром піддається такій же витримці, що й чорний, але для його особливого аромату та смаку вносять деякі добавки. Це можуть бути різні спеції, карамельні барвники та ін. Вони ускладнюють органолептичні характеристики рому і надають йому солодкого і пряного смаку.

Інші типи цього алкоголю ви також можете зустріти на полицях магазинів, але набагато рідше. Найчастіше той ром, що ви вибрали, потрапить в одну з цих основних категорій.

Для кожного типу коктейлю як інгредієнт підходить певний ром.

Щодо приготування різних страв з використанням рому, то тут рекомендується звертати увагу на особливості смаку рому. Він має доповнювати аромат страви. Наприклад, якщо у вас заплановано готування страви Мохіто Махі Махі на грилі, то найкраще вибрати легкий ром, який чудово доповнить аромати м'яти та цитрусових.

У разі приготування десертів, а саме торта з карамеллю, краще віддати перевагу золотому рому, який добре підкреслить солодкий смак. Чорний тип рому або пряний чудово підходить до приготування страв з використанням таких спецій, як кориця, мускатний горіх та гвоздика.

Особливості золотого рому

Під час старіння в дубових бочках, ром набуває красивого кольору - бурштинового або золотистого відтінку. Golden rum відрізняється виразним та ароматним профілем у порівнянні з білим ромом. Золотий ром часто використовують бармени для приготування різноманітних коктейлів, щоб зробити виразнішим смак.

Витримка золотого рому триває кілька років і більше. Іноді, щоб надати йому округлої консистенції, під час його виготовлення додають невелику кількість барвника. Витримка в бочці надає аромату рому красиві різноманітні відтінки, що включають відтінки ванілі, карамелі, мигдалю, цитрусових, кокоса.

Golden rum чудово вживати у чистому вигляді, а також у складі коктейлів. Цей алкоголь часто використовують у приготуванні випічки або десертів.

Золотистий ром середньої повноти часто цілком доступний за вартістю порівняно з ромами тривалої витримки, оскільки вони старіють багато років.

Особливості виготовлення рому

Як і багато інших міцних алкогольних напоїв, ром є продуктом перегонки. Для його виготовлення використовують цукрову тростину, що проходить різні етапи ферментації, дистиляції та витримки. Саме ця сировина дарує рому унікальність.

Де ж росте цукрова тростина? Це Гаїті, Бермуди, Кюрасао, Венесуела, Бразилія, Тринідад та Тобаго, Гватемала, Гайана, Мартініка, Ямайка, Барбадос та Куба. У США цукрова тростина виростає на Гаваях та у Флориді, але найчастіше вона походить з Пуерто-Ріко.

Що ж, розглянемо детальніше деякі етапи виробництва цього алкоголю.

  • Ферментація: як і інші алкогольні напої, виробники ферментують ром за допомогою дріжджів – і традиційно це відбувається у відкритих чанах. Різні штами дріжджів зброджують сік цукрової тростини або патоку швидше, ніж інші, і виробляють різну кількість складних ефірів та сполук, що створює всі відтінки смаку.
  • Дистиляція: після ферментації розчин нагрівають у перегінному кубі (або котлі) для процесу дистиляції спирту.
  • Витримка: ром може витримуватися як у нових обвуглених дубових бочках, так і раніше використаних бочках для віскі, коньяку або діжок з-під хересу. Під час витримки ром набуває свого чудового кольору, а також унікального смаку та аромату.

Купити золотий ром

Купити золотий ром можна в інтернет-магазині Vino.ua. Також ви можете відвідати роздрібну мережу алкогольних магазинів у Києві, Одесі, Львові. Ціна на ром стартує від 200 грн.

Вгору