Червоне вино – напій, який чудово поєднується з м’ясом, рибою та макаронами. У певних кількостях це також може бути корисним для вашого здоров’я, залежно від вашого особистого стану здоров’я.

Користь червоного вина для здоров’я, як сказав лікар-спеціаліст із Флориди д-р Азза Халім, можна «пояснити багатим вмістом антиоксидантів, особливо ресвератролу».
Ресвератрол знаходиться в шкірці винограду і саме із шкірки потрапляє у вино.
Він може допомогти здоров'ю серця, знижуючи рівень поганого холестерину і підвищуючи рівень хорошого холестерину.
Крім того, червоне вино містить флавоноїди та інші поліфенол, які можуть сприяти роботі кровоносних судин і зменшувати запалення.

Тип червоного вина має значення, оскільки різні сорти винограду мають різні рівні ресвератролу та інших корисних сполук.
Вино з винограду з більш товстою шкіркою, як-от Каберне совіньйон або Піно нуар, має вищі концентрації цих антиоксидантів.
Поліфеноли, що містяться в червоному вині, також можуть допомогти здоров’ю мозку.
Ці поліфеноли також можуть підвищити нейропластичність і зменшити накопичення неправильно згорнутих бета-амілоїду і тау-білків, які часто зустрічаються у пацієнтів з хворобою Альцгеймера та деменцією.
Антиоксиданти, що містяться у вині, включаючи вищезгаданий ресвератрол, також можуть підтримувати довголіття через активацію епігенетичних шляхів і шляхів довголіття.

І важливо зазначити, що поміркованість є ключем до досягнення цих переваг для здоров’я. Тому смакуйте червоне вино та покращуйте своє здоров'я.