У той час як культові виноробні регіони, такі як К’янті та Бароло, заробили свої статки завдяки перевіреним купажам, виробники Лангедоку, який межує з Провансом і річкою Рона на південному сході Франції, сприймають грайливість і непередбачуваність регіону як свою візитну картку. Останнім часом це призвело до буму вина у коробках.

«Лангедок — це щось на кшталт розсадника інновацій у Франції», — каже Росс Докінз, засновник компанії Ami Ami Vin, яка постачає всі чотири свої упаковані вина — рожеве, біле, червоне й помаранчеве — з регіону, зокрема Limoux AOC.  «Ми бачили майже всі основні сорти, висаджені та купажовані, і ця свобода експериментувати призвела до підходу Нового Світу у виноробній країні Старого Світу».

Окрім різноманіття сортів, Лангедок також спокушає виробників вина в коробках та бегін боксах сприятливим кліматом для вирощування.

Він ідеально підходить для органічних і біодинамічних методів землеробства.

Часті вітри тримають виноградники в рівновазі. Солоне морське повітря та дикий фенхель, шавлія та розмарин, які оточують виноградники, гармонійно поєднуються з бруківкою та глинистим ґрунтом; усі вони привносять свої нотки у виноград, а також у вина.

Виноградники в регіоні зазнають відносно менше обприскувань пестицидами та хімікатами; це означає менші витрати на виробництво, що також знижує вартість кінцевих вин.

Виробники відновлюють стародавні та місцеві сорти винограду, які є більш витривалими та стійкими. Це ідеальне середовище для виготовлення фруктових, багатошарових і яскравих вин, які можна пити в будь-яку пору року.