Уявіть галявину польових квітів, зібраних одразу й перетворених на парфуми. Польові купажі - це вина, виготовлені з різних сортів винограду, які вирощуються разом на одному винограднику та потім були спільно зброджені. З іншого боку, традиційні купажі вин використовують виноград з різних ділянок, ферментований окремо за сортами та змішаний пізніше.
Ідею змішаних виноградників можна простежити до римської сільськогосподарської практики, як це було задокументовано письменником-фермером Колумеллою в 1 столітті нашої ери. Це не сталося миттєво і, звичайно, не з романтичних міркувань, а скоріше заради прибутку.
Виноградні лози, ймовірно, були рідкісними та розкиданими далеко. Фермери разом збирали наявний дикий і місцевий виноград, і якщо виноград не працював, його заміняли чимось, що могло б працювати краще. Їх культивували, родавали, відбирали та знову культивували до бажаних хараткеристик, таких як врожайність і стійкість до шкідників і хвороб.
Отже, має сенс, що польові купажі зазвичай зустрічаються в Старому Світі та пов’язані зі старими виноградниками, оскільки вони передували висадці сучасних сортів.
Це ще дин цікавий метод виробницвта, що додасть різноманітності у винному світі.