Вино не потребує традиційного столу чи барної стійки, щоб гармонійно вписуватися у життя. Коли ви подорожуєте дикими місцями — в поході, на машині, на мікроавтобусі чи навіть на каяку — вино може стати чудовим компаньйоном і прикрасити вашу подорож. А для відданого вайнловера жоден кемпінг не вартий усього часу й енергії, витрачених на підготовку, якщо він турботливо не запакує з собою улюблені вина для насолоди в чудовому місці.
Для цього вам необхідно мати пластиковий посуд, а також добре було б взяти лід, щоб ваші білі та ігристі вина належним чином охолоджувалися разом із червоними. Тому що, швидше за все, там, де ви влаштуєте табір, буде тепло, і приємне охолоджене червоне вино, щоб відпочити вночі, буде бажаним та хорошим вибором для посиденьок біля багаття.

Що стосується того, яке саме вино потрібно принести, це залежить від того, що ви будете брати із їжі.
В цій статті ми підготували для вас рекомендації щодо підготовки, а також смачні ідеї поєднань вина з блюдами.
Спочатку розглянемо рекомендації.

Тримайте вино охолодженим

Під час катання на велосипеді по горах або на байдарках по річці носити важкий кулер не зовсім добре. На щастя, утеплені рюкзаки та графини є ідеальним рішенням. Немає кращої винагороди після досягнення кінцевого пункту призначення, ніж насолодитися крижаним бокалом (пластиковим стаканчиком) рожевого або хрусткого білого вина. Просто запакуйте свій улюблений напій в ізольований графин або простий термос. Коли ви досягнете бажаного пункту, то на вас чекає приємний та прохолодний бонус.

Візьміть посуд, що не б’ється

Звичайно, ви можете пити вино прямо з банки чи пляшки, але сучасні портативні та небиткі келихи для вина дуже прості. Помістіть посуд прямо в кулер і ви отримаєте легкі охолоджені бокали, які легко мити, з тонкою та елегантною кромкою, яка імітує вишуканий посуд. Їх можна купити в різних магазинах і вони придатні для нескінченного повторного використання, ідеально підходять для ситуацій «запакуй, візьми».

Штопор або гвинтова кришка

Найпростіша річ часто є очевидною і вибір вина з гвинтовими кришками означає, що вам доведеться думати на одну річ менше. Але штопор може стати порятунком і для ситуацій на природі найкраще підходить винний ключ, яким користуються бармени та сомельє. Маленький і легкий, ви не пошкодуєте, кинувши його в рюкзак або бардачок авто.

Вино у подорож – це просто

Якщо ви вважаєте, що вино потребує забагато турботи для поїздки по пересіченій місцевості чи простого вихідного дня в місцевому державному парку, можливо, це тому, що іноді подача вина може бути дещо «зайвою». Але це не обов’язково так. Ті самі прості вишуканості, якими ви користуєтеся вдома, можна легко перенести на дику подорож. Вкинути штопор, взяти легкий посуд, що не б’ється, а також гарно охолодити вино перед поїздкою – все це не потребує зусиль.
А от якщо ви турбуєтесь щодо правильного поєднання з їжею, то ми підготували для вас деякі рекомендації

Рекомендації щодо поєднання

Сир та ігристе вино

Так багато сирів, так мало часу. Гаразд, у вас є тверді сири, м’які та середньо-м’які сири. У вас є гострі, терпкі, вершкові та насичені варіанти. Деякі з них трав’янисті й загорнуті в кедр, інші — грайливі й укриті пліснявою. У вас є суміш сир із молока корови, вівці та кози. У вас є всі ці чудові сири, можливо, трохи твердого салюмі або прошутто, а тепер вам потрібен келих ігристого вина, щоб запивати кожен шматочок. Ігристе вино має достатню підбадьорливу кислинку, щоб очистити ваш смак з кожним ковтком, так що незалежно від того, який сир чи м’ясні вироби були раніше, наступний шматок запропонує вам максимальний смак.

Кавун і розе

Поки ви не спробуєте це поєднання, ви просто не знаєте, що ви втрачаєте. Це особливо привабливе поєднання, оскільки багато рожевих вин — багато світових зразків із Франції, Італії та Іспанії — мають тенденцію демонструвати чудові аромати та смаки стиглих червоних фруктів, як правило, від полуниці до вишня і — кавуна. Ми точно не будемо засуджувати нікого з вас, хто намагається вмочити свій шматок кавуна в ідеально охолоджене рожеве вино з кавуновим відтінком. Зрештою, ви в таборі, і вам потрібні експерименти.

Креветки на грилі та Совіньйон блан

У вас є креветки на шпажках і розжарене вугілля. Сподіваємось, ви взяли з собою якийсь трав’яний маринад для креветок, але підійде навіть щедра кількість солі та перцю. Тепер переконайтеся, що ви запаслися льодом і добре охолодили свій Совіньйон блан. Це буде ідеальним поєднанням для ніжних, сезонних креветок, особливо тих, що приправлені травами, які гарно підкреслюють будь-які трав’янисті, гострі нотки у вині.

Картопляні чіпси та білі вина

Говорячи про картоплю... упаковки ваших улюблених картопляних чіпсів обов’язкові для кемпінгу. І вам захочеться суміш — сіль і перець, може навіть сметана і сир чеддер. Як пару для них зверніть увагу на насичені, білі вина, які можуть відповідати маслянистості картопляних чіпсів, водночас пропонуючи достатньо хрустку кислинку, щоб прорізати жир у чіпсах. Ми би рекомендували сорти Semillon або Sauvignon Gris і будь-які білі бленди, що підкреслені щедрою кількістю витримки в дубі.

Смажені хвости омара та шардоне

Забудьте про креветки. Будьте серйозні зі свіжими хвостами омарів під час вашого кемпінгу. Найкраще в хвостах лобстерів те, що їх неймовірно легко приготувати. Візьміть із собою хороші ножиці, розріжте панцир посередині, а потім міцним ножем розріжте хвостики навпіл. Коли вугілля розжариться, покладіть його на гриль шкаралупою вниз і задушіть у вершковому маслі з естрагоном, трохи солі та перцю. Через п’ять хвилин переверніть їх, щоб ніжне м’ясо лобстера обсмажилося на грилі. Залиште їх так ще на три-чотири хвилини, залежно від того, наскільки гарячий ваш гриль. Тільки не пересмажте ці хвостики! Добре, що ви вже налили щедрий бокал Шардоне, тому що його насиченість, округлість і маслянистість, а також відтінок витримки у дубі створять феєрверк з вашими смаковими рецепторами.

Хот-доги та Рислінг

Тут потрібно додати кетчуп, гірчицю на ваш хот-дог. От після цього можна приступати, ви готові до вина. З його апетитною кислинкою та терпким смаком фруктового саду чи кісточкових фруктів Рислінг розкриє багатство цього хот-дога та зітре все з чистого аркуша. Ви будете шоковані тим, наскільки це смачно і просто. А тепер повернемося до хот-догу. Зверніть увагу на те, що ця залишкова солодкість у Рислінгу також виділяє відтінки кетчупу, яких ви ніколи раніше не помічали. Навіть сам хот-дог приносить користь — трохи вугілля з гриля та свіжий сплеск чистих фруктових смаків із терпкою кислинкою балансує все. І неважливо, що хмариться і збирається на дощ – ви насолоджуєтесь простим і незвичним поєднанням.

Бургери та Мерло

Незалежно від бургера, незалежно від способу приготування, хоча Каберне совіньйон може бути вашим першим вибором для бургерів, все ж пропустіть його. Типові та гарні варіанти Мерло поєднують м’ясні, сливові та чорнофруктові смаки з п’янкими спеціями, травами та нотками какао-порошку, а м’якість, округлість і ніжна кислотність вина роблять його найкращим компаньйоном для апетитних гамбургерів на грилі. Спробуйте самі та переконайтеся.

Кілька слів про подорож

Будь-яка подорож – це калейдоскоп емоцій та приємних турбот. Відпочинок на природі з чудовим краєвидом дає можливість уповільнитись та насолодитись моментом. І так добре, коли такі моменти супроводжуютья смачною їжею та чудовим вином. Спробуйте наші рекомендації щодо поєднань, але це не значить, що нема місця для експериментів. Досліджуйте світ та свої смаки!