Багато хто знає, що у Франції святкують День молодого вина Божоле, але мало хто знає, що 17 квітня в Аргентині святкують День Мальбека! Ми вітаємо з днем народження цей сорт винограду і радіємо кожному дню його існування!
Весь тягар відповідальності з приводу іменинника падає на Аргентину. Оскільки Мальбек - це мало не обличчя виноробства Аргентини. 20% вирощуваних тут сортів винограду припадає на Мальбек. Більше половини експортують в Америку, але й іншим теж вистачає.
Причина такого великого виробництва і споживання Мальбека в Аргентині вельми прозора - м'ясо. Кожен аргентинець, який поважає себе, має вдома гриль і не буває дня, щоб хтось не приготував соковиту яловичину. В даному випадку яловичину споживають ні з чим іншим, як з нашим героєм Мальбеком. Він чудово поєднується з м'ясом і становить гідну конкуренцію своєму братові - Мерло. Але Мальбек, як правило, по п'ять років не витримують у діжках, як його родича, напевно, тому що аргентинці нетерплячі та вважають, що цю роль «витримки» віддадуть французам, адже у них це так чудово виходить. Щоправда, для нашого іменинника вік у бочці тільки до лиця.
Краще один раз спробувати, ніж 10 разів прочитати, тому пропонуємо ознайомитися з добіркою вин Мальбек на VINO.UA.
Зазвичай в Аргентині дуже яскраво і шумно відзначали день народження Мальбека, з карнавалами і великими дегустаціями. На жаль, цього року залишається лише насолоджуватися ним на самоті.
Що цікаво, у Франції теж святкували іменини цього сорту, в 12 столітті його там було дуже багато, але після спустошливої навали філоксери не залишилося нічого, а вирощувати за новою Мальбек не стали. А ось в Аргентині, якраз таки добре, там сухо, спекотно і не подобається такий клімат філоксері, тому наш товариш і залишився жити у друзів з Латинської Америки.