ViuraВіура – це найпоширеніший білий сорт винограду в Ріосі. Це доволі невибагливий сорт, в Ріосі віуру зазвичай поєднують з мальвазією для виробництва класичних білих вин. В невмілих руках з віури виходять просто нейтральні вина. Проте грамотним виноробам вдається зберегти природну виноградну свіжість цього сорту. А якщо вміло використовувати витримку в бочці, то вино набуває легкого відтінку ванілі та потенціал для подальшої витримки.

В Каталонії сорт віура називають макабео, який в купажі з парельядою та ксарело використовують для виробництва кави, ігристого вина за класичною технологією.

Віуру важко назвати виноградом з яскравим ароматом. Скоріше це «робоча конячка», яка використовується переважно в купажах та для виробництва ігристих вин. Для моносортових вин з віури характерний середній рівень кислотності та насиченості, трав’янисті аромати, де переплітаються ноти зеленої дині, цедри лайма та лісових горіхів.