Рислінг – це білий сорт винограду, який був виведений більше 500 років тому і вважається візитівкою Німеччини. Вина з цього сорту мають досить великий потенціал для витримки, що робить його дуже багатогранним. В молодому віці рислінг демонструє в ароматі фруктові відтінки, а з віком проявляються бензольні ноти. Складна індивідуальність та здатність відображати теруар дають можливість виробляти з нього великі вина.
Рислінг важко вирощувати в жаркому кліматі, тому всесвітнім бестселером він не став. Його географія зосереджена переважно на батьківщині - в Німеччині, де розміщено близько 2/3 всіх його посадок у світі, а також в Ельзасі (Франція) та Альто-Адідже (Італія). З країн Нового Світу рислінг можна зустріти на півдні Австралії, на острові Тасманія, в Новій Зеландії, Чилі, Аргентині, США та Україні.
Типовий рислінг має фруктові аромати зеленого яблука, лайма, грейпфрута та абрикоса; трав’янисті ноти лемонграсу та свіжоскошеної трави; мінеральні відтінки кремнію; квіткові тони жасмину та лугових квітів. З віком проявляються ноти нафти, резини, керосину і гудрону, які заслуговують особливої уваги. Завдяки високому рівню кислотності, яка добре поєднується із залишковим цукром, рислінги часто зустрічаються в напівсухих, напівсолодких та солодких вираженнях.