Аргентинська винокурня La Alazana представила свій перший антарктичний віскі-пляшковий напій. Односолодовий віскі Isla Marambio Eight-Year-Old був дистильований і спочатку витримувався протягом п'яти років у бочках з-під свіжого дуба на винокурні в провінції Чубут у Патагонії.

Потім його перелили в бочки з-під бурбона і три роки витримували на базі Марамбіо — аргентинської дослідницької станції на острові Сеймур — у неізольованій хатині в екстремальних умовах Антарктиди за температури від -35°C до 10°C.

Дві бочки віскі були доставлені на базу Марамбіо у листопаді 2022 року і повернулися до Аргентини цього місяця для розливу. Віскі Isla Marambio Eight-Year-Old буде представлено по всьому світу наступного року в рамках 8-континентальної серії світових віскі.

Під час витримки на виноробні Base Marambio зовнішня поверхня бочок для віскі покривалася інеєм. Поєднання сильного холоду та різких перепадів температур створювало унікальний процес витримки.

Незважаючи на коливання температури, середні температури, як правило, нижчі від нуля. Цей рух сприяє екстракції та окисленню, але утримує етанол та зменшує випаровування.

Серія "8 Continent" - це більше, ніж просто набір віскі; це історія світу, розказана через смак, клімат та співпрацю. Це не просто сам віскі, а те, що він уособлює: дух дослідження, зв'язку та розширення меж можливого.