Американський бренд віскі Gold Bar із Сан-Франциско випустив дві лімітовані серії, натхненні криптовалютами.
Два нових віскі, Gold Bar Whiskey Bitcoin Reserve та Satoshi Reserve, представлені у фірмовій пляшці винокурні у формі золотого злитку.
Компанія, заснована в 2013 році, заявляє, що нові віскі призначені для колекціонерів, ентузіастів криптовалют та поціновувачів віскі.
Bitcoin Reserve - це купаж чистого бурбона витримкою від 5 до 14 років, витриманого в бочках з-під червоного вина із Сономи та долини Напа в Каліфорнії.
Тираж віскі обмежений 21 000 пляшками, що відповідає обмеженню 21 мільйон пляшок, встановленому для криптовалюти. Bitcoin Reserve міцністю 46,5% продається за ціною 99 доларів США.
Satoshi Reserve, у свою чергу, це лімітована версія, випущена на честь 15-річчя «першого реального» використання криптовалюти.
Цей однобочковий житній віскі виробляється із сусла, що складається на 95% з жита та на 5% із солодового ячменю. Він переганяється на винокурні MGP у Лоуренсбурзі, штат Індіана. Віскі витримується у бочках з-під французького дуба, які раніше використовувалися для витримки преміальних червоних вин із Сономи та долини Напа.
Gold Bar Satoshi Reserve випущений обмеженою серією 999 пляшок. Satoshi Reserve міцністю від 57,5% до 61,5% ABV випущений обмеженою серією 999 індивідуально пронумерованих пляшок, кожна з яких коштує 699 доларів США.
Кожна пляшка містить дві колекційні монети: одна вбудована у дизайн пляшки, а друга знаходиться у оксамитовому футлярі, що нагадує про спадщину Біткоїна.
Власники пляшок автоматично стають членами VIP-клубу Satoshi Digital Gold, що надає їм ексклюзивний доступ до майбутніх релізів, закритих заходів на винокурні Gold Bar Distillery у Сан-Франциско, а також ранній доступ до розіграшу квитків на окремі концерти та інші спеціальні пропозиції.
Елліотт Гіллеспі, президент компанії The Gold Bar Spirits Company, зазначив: «Ці нові релізи віддають шану візіонерській природі криптовалюти, залишаючись при цьому вірними нашим принципам інновацій, майстерності. Ми поєднуємо традиції із сучасністю, створюючи справді унікальну пропозицію».