Лози, зібрані в долині Луари та висаджені під наглядом бургундського виноградаря, були посаджені компанією Agrïa у присутності доктора Арвіна Булеля, міністра агропромисловості, продовольчої безпеки, «блакитної» економіки та рибальства. Очікується, що перший урожай білого та рожевого вина буде отримано у 2028 році.

Французький геолог Ів Ероді консультує кліматолога Бенджаміна Буа щодо проекту. Ероді зазначив, що ці кислі вулканічні ґрунти оброблялися вапном протягом сотень років вирощування цукрової тростини, що зробило терруар сприятливим для вирощування високоякісного винограду.

Вони висадили виноград сортів Шенен блан, Туріга насьональ та Каберне фран. На другому етапі планується експериментувати з 10 різними сортами, щоб визначити, які з них найкраще підходять до терруару та тропічного клімату.

Мета – посадити 75 000 лоз на площі 15 га, виробляючи 80 000 пляшок білого, рожевого та, можливо, червоного вина. Перший урожай 2028 буде доступний з 2029 року. Молоді місцеві сомельє з ентузіазмом ставляться до цього проекту. Багато хто, вивчаючи виноградарство за книгами, прагнуть побачити на власні очі, як розвиваються ці лози.

Прагнучи до відновлення сільськогосподарської та культурної спадщини південного заходу, компанія Agrïa збудує винний погріб на руїнах старої цукрової фабрики в самому серці курорту Heritage. Він ідеально розташований для дегустації вин гостями та постачання вина до ресторанів курорту, включаючи Le Château de Bel Ombre.

Проект не позбавлений складнощів: адаптація обрізки до особливостей зростання у тропічному кліматі, можливість збирання двох урожаїв на рік, а також боротьба зі шкідниками та хворобами.

Agrïa входить до групи компаній ER, якій належить 3000 га землі у цьому незайманому куточку острова. Компанія займається сільським господарством, нерухомістю та готельним бізнесом, включаючи готелі Heritage. Посадка виноградника - частина диверсифікації виробництва, спрямованої на перехід від традиційної монокультури цукрової тростини до сталого розвитку. ER Group вже виробляє каву, какао, ананаси, пальмову серцевину, мед та ром.