Як і терруар, термін garrigue народився у Франції та є загальним посиланням у світі вина.
Garrigue походить від провансальського слова garriga. Це вид чагарникової рослинності, що зустрічається на вапнякових ґрунтах, винятково для Середземноморського регіону. Garrigue охоплює сімейство скрабів, що включає дикорослі місцеві ароматичні рослини, трави та дерева, такі як ялівець, лаванда, оливкові дерева, розмарин і чебрець. Там вони процвітають у жаркому й сухому кліматі.
У винному світі цей термін часто описує вина з південно-західної Франції, особливо з Лангедоку, Провансу та Південної Рони. Garrigue — це скорочення трав’янистих і перцевих ароматів і присмаків, які рослини надають винам.
Французький винороб Жерар Бертран має 2500 акрів біодинамічно вирощеного винограду під виноградною лозою в Chateau l’Hospitalet, розташованому в національному парку Нарбонна. Він каже, що гарріг глибоко вкорінений у ґрунт та ідентичність Франції.
«Garrigue — це водночас поетична та відчутна концепція, яка глибоко вкорінена в середземноморському ландшафті та культурі», — каже Бертран. «Різноманітність гарігу робить його візитною карткою регіону, а його характерні аромати чудово відображаються в наших винах. Коли ви відчуваєте аромат garrigue у вині, ви ніби миттєво переноситесь у серце південної Франції».
Ця якість garrigue присутня не тільки у французьких винах. Такі рослини можна знайти по всьому світу. Вони присутні у винах з Північної Америки, південної та західної Австралії, Чилі та Південної Африки. Вони мають безпомилковий відбиток запаху та смаку, вирощених у їхніх регіонах. Хоча всі мають різні назви, ідея однакова.