У Вікіпедії є сторінка «Болівійські напої».
Singani — це унікальний болівійський бренді, який сподобається вайнловерам із певних причин. Його виготовляють із винограду Мускат Олександрійський, вирощеного щонайменше на милі над рівнем моря. Його рідко витримують у дубі, тому в напої він розкриває квітковий характер винограду.
Бідні люди в болівійській Амазонії використовують сінгані, щоб прикрасити свій Юнгеньо, який ховають у скляній банці під землею, щоб витримати його, щоб пом’якшити грубий чистий алкоголь. Болівійці виготовляють сінгані майже 500 років; виноград і техніку дистиляції привезли іспанські конкістадори. Але якби сінгані не був прозорим, як горілка чи джин, люди за межами Болівії, можливо, ніколи б не відкрили його.
У сусідів Болівії є свої спиртні напої: у Бразилії є кашаса, у Перу та Чилі є піско, в Аргентині також є піско, але ще більше люблять Fernet. Сінгані – суто болівійська річ. Існували дві основні заміни алкоголю іноземними державами, які призвели до того, що сінгані залишило регіон Амазонки. Спершу, у 1870-х роках, англійські інженери прибули, щоб побудувати залізниці, щоб вивезти місцевий ресурс, який привернув конкістадорів 350 років тому: срібло. Інженерам подобалися джин-тоніки, але їм не вистачало джину, тож вони замінили його сінгані й у підсумку створили те, що нині є улюбленим коктейлем Болівії, Chuflay: сінгані з імбирним елем і скибочкою лайму. Стівен Содерберг, режисер, закохався в сінгані, виготовлені компанією Casa Real, найбільшим виробником нації з 270 000 коробок на рік. Йому це так сподобалося, що він відправив його собі в США для особистого споживання. Його донька сказала, що він так часто ходив брати пляшки з піддону, що уряд США звинуватив його в продажу, але ні, він просто пив і спонукав до цього інших людей. Це справжня відданість. Зараз Содерберг працює з Casa Real над імпортом преміальної версії Singani 63. Сара Содерберг, яка приєдналася до зусиль у відділі продажів і маркетингу, сказала, що «63» — це рік народження її батька та улюблене число.
Бренді Болівії: чому відомий режисер став відданим прихильником напою та сприяє його імпорту
Поделиться