К’янті або ф’яско можна часто побачити на полотнах італійських майстрів, це шароподібні пляшки з вином, обплетені лозою. Перші посудини з круглим дном в плетеному кошику з’явилися ще в XIV столітті, щоправда, точно невідомо, що використовували для їхнього виготовлення – скло або кераміку.
Найпоширеніший об’єм пляшки к’янті - 1,4 літри, хоча зустрічаються і більші розміри – 2,28 та 5,7 літри. В Італії такі пляшки призначені для розливу продукції категорій DOC та DOCG, але на практиці в них часто розливають звичайні столові вина.
Міжнародний прорив к’янті відбувся в 1860 році, коли Адольфо Лаборел Меліні почав використовувати пляшки з міцного загартованого скла. Так вина к’янті змогли легше дістатися іноземних ринків.