Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: насичений, яскравий, живий, фруктовий, із чіткою структурою, відчутними танінами та землистими відтінками.
Колір: рубіново-червоний із фіолетовими відблисками.
Аромат: свіжий, з нотами вишні, відтінками тимяну та тонкими димними нюансами.
Гастрономія: гарною парою до вина буде тушковане м'ясо, червоне м'ясо на грилі та сири середньої витримки.
Чому варто купити це вино. Цим видатним вином маркіз Маззеі вшановує свого видатного предка Сера Лапо, автора першого офіційного документа, в якому згадується «вино к’янті» (16 грудня 1398 року). Mazzei Ser Lapo створене з винограду сорту Санджовезе (90%) та Мерло (10%), що зростає на виноградниках Корнія (250-330 метрів над рівнем моря) та Каджоло (290-350 метрів над рівнем моря). Вік лоз становить15-30 років. Витримується вино протягом 12 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 225 та 500 літрів, 50% з яких - нові.