Ми працюємо! Приймаємо та обробляємо замовлення.
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Вино санджовезе - супер-зірка і популярне вино в Італії і найчастіше сорт представлений в к'янті.

Цей сорт винограду широко вирощується в країні і з нього виготовляють одні з найвідоміших вин. Він характеризується більш тонкою структурою в порівнянні з іншими сортами, наприклад каберне совіньйон, але все ж санджовезе залишається улюбленцем і найпопулярнішим сортом, який використовують для виробництва вин.

Кілька слів про сорт

Не дивлячись на те, що цей сорт добре "відображає" особливості регіону зростання і умови, він має загальні характеристики в різних регіонах вирощування, а саме:

  • тонка шкіра
  • рубіновий колір
  • виражені таніни
  • тривалий період вегетації

Цей сорт відмінно пристосовується до різних умов і може добре рости в більшості регіонів. Але все ж кращими умовами для нього є жаркий і сухий клімат, грунти, що мають в складі вапняк. Вино виходить яскравим і комплексним, має хороший потенціал до витримки в бочці. Міцність вина становить - 13-14%.

Регіони зростання

Хоча сорт вперше виявлено та вироблено в Італії, зараз він росте по всьому світу. До основних виноробних регіонів, що виробляють санджовезе, відносяться:

  • Італія. Санджовезе становить 10 відсотків усього винограду, що вирощується в країні. Відомо, що сорт санджовезе рідний і близький для Тоскани, але його також вирощують в інших регіонах Італії, включаючи Умбрію, яка межує з Тосканою в Центральній Італії, Кампанію в Південній Італії і Романью, де виноград відомий як Санджовезе ді Романья.
  • Франція. Острів Корсика є другим за величиною виробником винограду sangiovese, який називають місцеві жителі як ніеллуччо.
  • Аргентина. Санджовезе був завезений в країну в кінці XIX століття італійськими іммігрантами. Сьогодні в регіоні Мендоса проживає більшість виробників і виноробів Аргентини санджовезе.
  • США відновило інтерес до sangiovese після успіху супертосканських вин в 1980-х роках. Райони виготовлення санджовезе - долина Напа, округ Сонома і штат Вашингтон.
  • Австралія. Санджовезе вирощують в долині Баросса, що на півдні країни.

Органолептичні властивості

Вина sangiovese досить повнотілі, сухі і з яскравою вираженою кислотністю, з багатими нотами фруктів в ароматі і яскравим смаком. Загальні характеристики санджовезе мають такі ноти:

  • слива
  • вишня
  • трави
  • фіалка
  • шкіра
  • лакриця
  • тютюн
  • дим

Різниця між санджовезе і к'янті

Як правило, санджовезе відноситься до певного червоного сорту, а к’янті відноситься до типу вина з Італії. Chianti виготовляють з санджовезе (не менше 70%), який часто змішують з каберне, мерло або сіра. Завдяки цьому вино набуває красиву оксамитову структуру, тривалий соковитий післясмак і виражений фруктовий смак.

Але sangiovese виступає головним героєм не тільки для вин к'янті.

З нього виготовляють моносортові вина, супертосканські (використовується в бленді), розе і вінсанто.

Nobile di Montepulciano, назва якого перекладається як "вино благородне з Монтепульчано". Таку назву воно отримало не тільки через елегантний і вишуканий смак, але і тому, що до кінця 19 століття його виробляли виключно титуловані дворянські будинки.

Брунелло ді Монтальчіно - червоні вина, які виготовляють із сорту санджовезе гроссо або Брунелло (клон санджовезе). Вино має неймовірний комплексний аромат з нотами вишневого джему, черешні, з легкими квітковими відтінками. З віком вино набуває елегантні аромати шоколаду, кави, тютюну, бальзамічні ноти.

З чим пити sangiovese

Завдяки своєму сильному смаку і оксамитовій текстурі санджовезе - це червоне вино, що має різноманітні гастрономічні поєднання. Воно чудове в парі з м'ясними стравами, м'ясними копченостями, твердими видами сиру (пармезан, проволоне).

Спробуйте це чудове вино в поєднанні з:

  • спагетті aglio e olio
  • м'ясо на грилі
  • смажена морква і салат Фарро
  • паста
  • холодні закуски

Купити санджовезе вино можна в нашому інтернет-магазині Vino.ua, а також в мережі роздрібних магазинів в Києві і Одесі. Sangiovese вино має різну ціну. Вартість залежить від регіону, особливостей виробництва, віку лоз, виробника і т.д. Ціна стартує від 200 грн. Також ми здійснюємо доставку по всій Україні.

Вгору