1. Баррік (barrique) Бордо. Це довга та вузька бочка об’ємом 225 літрів. Радіус в найширшій частині виробу – 775 мм, в найвужчій – 560 мм. Найпоширеніший тип бочок. Чотири барики становлять тонно (tonneau), міру, яка раніше використовувалася для вимірювання вантажопідйомності кораблів, а сьогодні застосовується в Бордо як одиниця виміру, якою торгується вино, що продається наливом;
  2. Баррік Коньяк – 350 літрів;
  3. Баррік Порто – 250-260 літрів;
  4. Бургундська п'єс (pièce) – 228 л. Вона більш низька та пузата. Різниця у 3 літри з бордоським бариком пояснюється тим, що бургундські вина традиційно довго витримували на осаді. Після його видалення у бургундців залишалися якраз ті самі стандартні 225 літрів;
  5. Карателло (сaratello) – 25-200 літрів. Використовують для витримки вінсанто в Тоскані.
  6. Піпа (pipa) та бут (butt) – бочки для витримки та транспортування портвейну та хересу об'ємом 500-650 літрів.
  7. Демі-мюїд (demi-muid) – 600 л – традиційна бочка для витримки вин Південної Рони, у тому числі Шатоноф-дю-Пап;
  8. Фудр (foudre) – велика бочка об'ємом від 2000 л, поширена в Ельзасі;
  9. Штюк (stück) – 1200 л – традиційна велика бочка в німецькомовних країнах;
  10. Тонно (tonneau) – від 1000 до 50 000 літрів.
  11. Генці (gönczi) – 136 л – традиційна угорська бочка для витримки та зберігання токайських солодких вин «асу».