Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вино Барбера - це вино, що виготовлене переважно з п'ємонтського винограду. Воно становить не менше половини всього виробництва регіону.
Колись Бароло, як вина з родзинками (так, спочатку це було трохи солодке вино!), вироблялося в невеликих кількостях для видачі найважливішим людям: це було дуже рідкісне вино, не найважливіше, роль яких належала Barbera, завдяки великій кількості продукції і її міцності.
Особливості сорту
Барбера – червоний винний сорт винограду, з якого виходять фруктові та легкі вина. Цей сорт надає вину темно-фіолетового, майже чорного відтінку.
Він переважно вирощується у П'ємонті, Італія. Але нещодавно він подорожував по всьому світу до Аргентини, США і навіть Південної Африки.
Цей італійський виноград використовується для виробництва сортових і купажованих вин. Його часто змішують з танінним виноградом неббіоло, щоб пом'якшити червоне вино і зробити його більш доступним у молодості.
Цікавий факт: у 1900-х роках селекціонер Джованні Дальмассо використав барбера як батьківське вино для створення кількох сортів винограду барбера, таких як Альбаросса, Корнареа, Небб'єра, Сан-Мікеле, Соперга, Ерві, Інкросіо Терезі I та Нігра.
Надзвичайна адаптивність Barbera дозволила йому розширитися по всьому світу, слідом за італійськими іммігрантами, настільки, що в Аргентині це один із сортів винограду, що найбільш культивуються, з хорошими результатами. Навіть Каліфорнія та Уругвай непогано справляються з Барберою.
В Італії історичними районами Барбера (Vitis vinifera montisferratentis) є Монферрато, де народився Барбера; провінція Асті з DOCG Barbera d’Asti і, нарешті, у Langhe у нас є DOC Barbera d’Alba.
Аромат та смак барбера
Барбера - дуже приємне червоне вино з насиченим кольором, чистим ароматом червоних фруктів, квітів та трохи прянощів, які роблять його інтригуючим. У нього сильні таніни, ніколи не занадто агресивні, струнке тіло - і неймовірна кислотність, настільки сильна, що вона вважається однією з найкисліших лоз, хоча росте у відносно теплих місцях.
Традиціоналісти – Джузеппе Рінальді, Бруно Джакоза – виробляють Барберу, що витримується у великих бочках, з повільним старінням не менше двох років, щоб приборкати пишність винограду.
Інші, керуючись прикладом революціонера Джакомо Болоньї, віддають перевагу більш сучасному стилю, який повністю спростовує традицію: нові барики і невеликі вдосконалення, щоб отримати більш електрифіковані та піротехнічні вина з м'язами, сформованими прянощами, які стають невід'ємною частиною структури і покращують її.
З чим пити барбера
Його сила в його дружелюбності: ви можете випити легку барберу як аперитив або як супровід до класичних п'ємонтських закусок, таких як вітелло тоннато, а також до простих ковбасних виробів, особливо якщо це ігристе. Якщо ви виберете більш насичений барбера, що був створений з витримкою в дереві, ви також можете подати його з більш вишуканими стравами, такими як різотто з чорним трюфелем, пасателлі з фондю з пармезану та трюфелем, all'amatriciana букатини, ростбіф або тартар з фасони з трюфелем.
Поєднання страв барбекю на грилі нескінченні, і якщо у вас вистачить терпіння, ви знайдете потрібне для кожного випадку.
Купити італійське вино Барбера
Придбати Barbera вино ви можете у нашому інтернет-магазині Vino.ua. Ми маємо величезний асортимент, який включає 4000+ товарів. Ціна за пляшку Барбера стартує від 400 грн.