Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: Відчуваються фруктово-шоколадні тони, збалансована кислотність і округлі таніни, післясмак дуже гладке, тривалий і ніжне.
Колір: Густий рубіново-бордовий, з теракотовими відтінками.
Аромат: Переважають ноти шовковиці, смородини, чорниці, кедрового горіха, лакриці, кави мокко і шкіри.
Гастрономія: найкраще підійдуть страви з яловичини на грилі, ягня, запечений з овочами, стейк з тунця в кунжуті, фуа-гра та витримані сири.
Чому варто це купити. Бодега Vega Sicilia була першою, де об'єднали місцевий сорт винограду Темпранійо (який тут називається tinto fino) з французькими класичними сортами, задовго до того, як цією практикою скористалися в Італії для виробництва супертосканські вин. Зберігаючи іспанські традиції, застосовуючи французькі технології, зберігаючи терруар, виноробна команда бодегі створює вина гедоністичного рівня. Кюве 1996 року це суміш Темпранійо і Каберне Совіньона, які виросли на глинисто-вапнякових грунтах. Ферментація проходила в дубових чанах при температурі близько 30С, а малолактіческая ферментація - в дубових бочках. Витримка вина проходить в кілька етапів, із застосуванням нейтральних резервуарів, нових і старих дубових бочок різних обсягів, яка триває мінімум 6 років.