Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: насичений, тягучий, фруктово-горіховий.
Колір: янтарно-золотий, глибокий.
Аромат: відчутні тони кураги, сушених персиків, мангового джему, сіна і мигдалю.
Гастрономія: це хороший аперитив і дижестив. Також може поєднуватися з бісквітними десертами і м'якими сирами.
Чому варто це купити. Для виробництва білого Порто використовують близько 50 сортів винограду. Основними вважаються Гувейя, Вьюзінью, Рабігату, Мальвазія і Кодега. Спочатку проходить процес ферментації зі скін-контактом для отримання сусла високого ступеню ароматності. Потім вино заливають в ємність, на чверть заповнену виноградним спиртом, після чого вино перемішують і заливають в діжки, об'ємом 550 літрів, під назвою pipe. Білий Порто легший і менш солодкий. Слугує прекрасним дижестивом або аперитивом.