Незабутнє літо потребує незабутніх вин! Унікальні, яскраві вина Сицилії зі знижкою -50%!
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Напівсолодке червоне вино

Червоне напівсолодке вино люблять за те, що воно не дуже солодке і не дуже кисле. Такий собі проміжний варіант. Але таке вино має величезну армію прихильників, особливо серед прекрасної половини людства.

Адже червоні напівсолодкі вина універсальні, ароматні і роблять наше життя трохи солодшим :)

Особливістю даних вин є яскравий фруктово-ягідний аромат з джемовими відтінками, насичений смак, оксамитова текстура. Ну і пікантна солодкість в післясмаці.

Кількість залишкового цукру у вині визначає ступінь солодкості вина.

Вміст цукру в такому вині варіюється від 3 до 8%, а міцність частіше не вище 12%.

Їх виробляють в багатьох виноробних країнах, використовують різні червоні сорти винограду. Тут немає обмежень - тільки творчість винороба.

Виробник сам визначає його солодкість, яке саме вино він хоче отримати.

Лідерами з виробництва кращих напівсолодких червоних вин залишаються Франція, Італія, Іспанія, Португалія та Грузія. Також Україна з гордістю демонструє цікаві і смачні вина. На нашому сайті ціла колекція вин, яка допоможе відправитися в захоплюючу винну подорож.

Звідки у вині солодкість?

Є основне правило для гарного напівсолодкого червоного вина - вся солодкість повинна «прийти» з винограду. Але цю солодкість потрібно правильно зберегти під час всього процесу виробництва.

Тисячі років тому винороби придумали, як зупинити бродіння (різними способами), в результаті чого у вині залишається цукор з винограду і позначається спеціальним терміном «залишковий цукор».

В процесі бродіння (ферментації) природні цукри, що містяться у винограді, перетворюються в спирт за допомогою дріжджів. Але щоб отримати напівсолодке вино, важливо вчасно зупинити процес бродіння, щоб зберегти солодкість. В результаті - вміст алкоголю нижче, а вино солодше.

Як виробляють червоне напівсолодке вино

Кожна країна має свої унікальні географічні особливості і клімат. І це впливає на те, яким саме буде виноград, скільки необхідних речовин накопичить виноградне гроно в процесі дозрівання.

Ще один важливий фактор у визначенні солодкості - це час збору винограду. Як правило, виноград, який збирають пізніше, більш фруктовий і солодкий.

Для виробництва червоних напівсолодких вин використовують різні сорти винограду, такі як: каберне совіньйон, мерло, каберне фран, сапераві. Також кожна країна має свої сорти-спеціалітети і це, без сумніву, впливає на смак і букет вина.

Червоне напівсолодке вино виробляють кількома методами:

  1. Зупинка бродіння, коли цукор у вині доходить до регламентованої норми. Так зберігається солодкість. Використовують три способи зупинки ферментації: додавання діоксиду сірки, різке охолодження або підігрів, стабільне підтримання низької температури. Виробник сам визначає метод. Натуральне напівсолодке червоне вино отримують саме таким шляхом.
  2. Купаж винного сусла і сухого виноматеріалу. Це не найкращий спосіб. 
  3. Є вина низької якості, зроблені зі штучним додаванням цукру, але це сильно впливає на якість і не зовсім добре. Вірніше, взагалі не добре.

Деякі люди роблять напівсолодке вино з сухого в домашніх умовах. Просто додають в вино або безпосередньо в келих червоний виноградний сік або гранатовий. Ось так ось :)

По правді кажучи, людина не вміє правильно відчувати концентрацію цукру. Наприклад, гіркота або таніни у вині знижують сприйняття цукру. Те ж саме і з кислотністю. А солодкість відчувається на кінчику язика - там знаходяться певні смакові рецептори.

Правила подачі

Рекомендована температура подачі 10 - 16%. Келих стандартний.

Ви отримаєте найкращий смак вина. Відчуйте, як на язиці залишається відчуття гладкості і оксамитової текстури.

З чим пити червоне напівсолодке вино

Червоне напівсолодке вино універсальне і невибагливе.

Воно стане кращою парою до овочевих гарнірів і страв з птиці.

Також дуже смачно поєднувати таке вино в парі з сиром з пліснявою. Солодкість вина і солонуватість сиру дивовижно грають на контрасті.

Експериментуйте з їжею і вином і досліджуйте комбінації. Ви будете здивовані результатами.

Як правильно вибрати червоне напівсолодке вино

Звертайте увагу на країну виробництва і сорти винограду. Це багато що скаже про те, що ви відчуєте в бокалі. Також звертайте на місце розливу (воно має співпадати з місцем виробництва).

Не забудьте перевірити вміст алкоголю, адже за рахунок цукру деякі вина мають невисокий відсоток алкоголю. Чим нижче міцність, тим легше і фруктовіше вино.

Ціна на червоне напівсолодке вино має широкий діапазон. Недороге червоне напівсолодке вино коштує від 70 грн.

На сайті Vino.ua, а також в мережі роздрібних магазинів, ви можете купити якісне червоне напівсолодке вино за найкращою ціною! Власний імпорт з різних виноробних країн і 4000+ позицій в колекції дозволять вибрати для себе найкраще і найсмачніше вино! А ми швидко доставимо його в будь-яку точку України!

Вгору