Кількість
|
Вартість
|
||
|
Червоне напівсолодке вино люблять за те, що воно не дуже солодке і не дуже кисле. Такий собі проміжний варіант. Але таке вино має величезну армію прихильників, особливо серед прекрасної половини людства.
Адже червоні напівсолодкі вина універсальні, ароматні і роблять наше життя трохи солодшим :)
Особливістю даних вин є яскравий фруктово-ягідний аромат з джемовими відтінками, насичений смак, оксамитова текстура. Ну і пікантна солодкість в післясмаці.
Кількість залишкового цукру у вині визначає ступінь солодкості вина.
Вміст цукру в такому вині варіюється від 3 до 8%, а міцність частіше не вище 12%.
Їх виробляють в багатьох виноробних країнах, використовують різні червоні сорти винограду. Тут немає обмежень - тільки творчість винороба.
Виробник сам визначає його солодкість, яке саме вино він хоче отримати.
Лідерами з виробництва кращих напівсолодких червоних вин залишаються Франція, Італія, Іспанія, Португалія та Грузія. Також Україна з гордістю демонструє цікаві і смачні вина. На нашому сайті ціла колекція вин, яка допоможе відправитися в захоплюючу винну подорож.
Звідки у вині солодкість?
Є основне правило для гарного напівсолодкого червоного вина - вся солодкість повинна «прийти» з винограду. Але цю солодкість потрібно правильно зберегти під час всього процесу виробництва.
Тисячі років тому винороби придумали, як зупинити бродіння (різними способами), в результаті чого у вині залишається цукор з винограду і позначається спеціальним терміном «залишковий цукор».
В процесі бродіння (ферментації) природні цукри, що містяться у винограді, перетворюються в спирт за допомогою дріжджів. Але щоб отримати напівсолодке вино, важливо вчасно зупинити процес бродіння, щоб зберегти солодкість. В результаті - вміст алкоголю нижче, а вино солодше.
Як виробляють червоне напівсолодке вино
Кожна країна має свої унікальні географічні особливості і клімат. І це впливає на те, яким саме буде виноград, скільки необхідних речовин накопичить виноградне гроно в процесі дозрівання.
Ще один важливий фактор у визначенні солодкості - це час збору винограду. Як правило, виноград, який збирають пізніше, більш фруктовий і солодкий.
Для виробництва червоних напівсолодких вин використовують різні сорти винограду, такі як: каберне совіньйон, мерло, каберне фран, сапераві. Також кожна країна має свої сорти-спеціалітети і це, без сумніву, впливає на смак і букет вина.
Червоне напівсолодке вино виробляють кількома методами:
- Зупинка бродіння, коли цукор у вині доходить до регламентованої норми. Так зберігається солодкість. Використовують три способи зупинки ферментації: додавання діоксиду сірки, різке охолодження або підігрів, стабільне підтримання низької температури. Виробник сам визначає метод. Натуральне напівсолодке червоне вино отримують саме таким шляхом.
- Купаж винного сусла і сухого виноматеріалу. Це не найкращий спосіб.
- Є вина низької якості, зроблені зі штучним додаванням цукру, але це сильно впливає на якість і не зовсім добре. Вірніше, взагалі не добре.
Деякі люди роблять напівсолодке вино з сухого в домашніх умовах. Просто додають в вино або безпосередньо в келих червоний виноградний сік або гранатовий. Ось так ось :)
По правді кажучи, людина не вміє правильно відчувати концентрацію цукру. Наприклад, гіркота або таніни у вині знижують сприйняття цукру. Те ж саме і з кислотністю. А солодкість відчувається на кінчику язика - там знаходяться певні смакові рецептори.
Правила подачі
Рекомендована температура подачі 10 - 16%. Келих стандартний.
Ви отримаєте найкращий смак вина. Відчуйте, як на язиці залишається відчуття гладкості і оксамитової текстури.
З чим пити червоне напівсолодке вино
Червоне напівсолодке вино універсальне і невибагливе.
Воно стане кращою парою до овочевих гарнірів і страв з птиці.
Також дуже смачно поєднувати таке вино в парі з сиром з пліснявою. Солодкість вина і солонуватість сиру дивовижно грають на контрасті.
Експериментуйте з їжею і вином і досліджуйте комбінації. Ви будете здивовані результатами.
Як правильно вибрати червоне напівсолодке вино
Звертайте увагу на країну виробництва і сорти винограду. Це багато що скаже про те, що ви відчуєте в бокалі. Також звертайте на місце розливу (воно має співпадати з місцем виробництва).
Не забудьте перевірити вміст алкоголю, адже за рахунок цукру деякі вина мають невисокий відсоток алкоголю. Чим нижче міцність, тим легше і фруктовіше вино.
Ціна на червоне напівсолодке вино має широкий діапазон. Недороге червоне напівсолодке вино коштує від 70 грн.
На сайті Vino.ua, а також в мережі роздрібних магазинів, ви можете купити якісне червоне напівсолодке вино за найкращою ціною! Власний імпорт з різних виноробних країн і 4000+ позицій в колекції дозволять вибрати для себе найкраще і найсмачніше вино! А ми швидко доставимо його в будь-яку точку України!