Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: яскравий, елегантний та повнотілий, з витонченими танінами, які добре поєднуються з чіткою структурою.
Колір: насичений гранатово-червоний, з елегантними рубіновими відтінками.
Аромат: насичений, з виразними нотами шипшини, солодки, кориці та мускатного горіха, а також тонкими відтінками соснової смоли.
Гастрономія: добре поєднується з традиційною яєчною пастою зони Ланге, равіолі з м’ясною начинкою, а також із печенею, рагу, тушкованим м’ясом, дичиною, козячими сирами середньої витримки.
Чому варто купити це вино. Сармасса - це виноградник, розташований на південно-східному схилі пагорба. Ґрунти складаються переважно з глини та вапняку і містять значний відсоток каміння, що обмежує ріст винограду Неббіоло та готує лози до швидкої реакції на кліматичні зміни, дозволяючи гронам ідеально достигати. Урожай 2010 року характеризувався суворою зимою з сильним снігопадом, що гарантувало накопичення необхідних запасів води в ґрунті. Сприятливі погодні умови в квітні-травні створили умови для відмінного розвитку бутонів і росту. Вино спочатку витримується протягом 2-х років: частина в бочках зі славонського дуба (3000 або 3500 л), а інша частина – в маленьких бочках з французького дуба (225 л). Потім обидві частини змішують в традиційних великих дубових бочках. Перед виходом на ринок деякий час вино витримується в пляшках.