Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: багатий і насичений, дуже інтенсивний. Текстура збалансована і гладка, в післясмаку присутні ноти тропічних фруктів.
Колір: солом'яно-жовтий, із ледь помітними золотисто-зеленими відблисками.
Аромат: свіжий, дуже витончений і легкий, з явно-вираженими нотами стиглих тропічних фруктів, банану, кедрових горішків, кориці і ванілі.
Гастрономія: чудово гармоніює з м'ясом птиці, овочами на грилі, різотто у вершковому соусі, рибними стейками.
Чому варто це купити. Для цього вина виноград Шардоне збирають з лоз не молодших за 25 років, в кінці серпня. Завдяки комбінації піщаних і глинистих ґрунтів, розташуванню виноградників на висоті 530 метрів над рівнем моря, великій кількості сонця, ягоди виходять дуже соковитими, з характерним присмаком. Виноград пресують, проводиться тривала мацерація 15 днів, ферментація проходить в діжках з французького дуба (Альє і Тронсе) по 350 літрів, за суворо заданої температури бродіння у 18°С. Після цього відбувається восьмимісячна витримка в нових французьких діжках і шестимісячна в пляшках. Експерти оцінюють потенціал зберігання вина у вісім-дванадцять років, проте насолоджуватися його бездоганним смаком можна уже зараз.