Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: потужний і щільний, добре збалансований, із зрілими округлими танинами. Відчутні ноти чорної вишні і чебрецю. Післясмак тривалий.
Колір: глибокий рубіновий.
Аромат: складний і багатий, що розкривається тонами стиглої вишні, кедра і тютюнового аркуша.
Гастрономія: прекрасне поєднання з тушкованим м'ясом кролика, домашньої качкою, стравами прованської кухні, а також зрілими сирами.
Чому варто це купити. Шатонеф-дю-Пап 2013 це вишукане сухе, яке було створено з величезною любов'ю виноробів до свого ремесла і з прагненням спокусити кожного від винного знавця до любителя і новачка! Цей нектар виготовляється з сорту Гренаш, Сіра і Сенсо. Вибираються лози лише поважного віку (Гренаш від 60 до 80 років, Сіра від 40 років). Перед ферментацією 50% ягід не відділяється від гребенів. Річна витримка проходила в старих французьких дубових бочках, а потім ще півроку в Фудр. Перед розливом по пляшках вино не проходить ні освітлення, ні фільтрування. Має значний потенціал до витримки до 18 років. Примітний той факт, що винні знавці радять перед вживанням, за 2 години, декантирувати напій.