Незабутнє літо потребує незабутніх вин! Унікальні, яскраві вина Сицилії зі знижкою -50%!
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Вино Мальбек - соковита винна візитка Аргентини. Це вино справжня знахідка для любителів повнотілих вин з багатим ароматом.

Володіючи повним тілом, виключно фруктовим смаком і унікальним фіолетовим кольором, він міцно закріпив позиції лідерів серед поціновувачів вин.

Історія

Мальбек має захоплюючу міжконтинентальну історію.

Він знайшов успіх і справжню популярність в Мендосі і за пару десятків років Мальбек перетворився в міжнародну зірку, також привертаючи увагу і славу до Аргентини як країни-виробника вина.

Мальбек - виноград, який виник у Франції, де він в основному використовувався в складі блендів Бордо. Але цей сорт мав хороший потенціал для виготовлення моносортового вина. Історично це вдавалося тільки в одному регіоні - Каорі.

Мальбек зараз вважається одним з найпопулярніших червоних вин на ринку. Але так було не завжди.

Частково це було пов'язано з вразливістю винограду до хвороб і гниття. Мальбек погано відреагував на клімат у Франції і винороби згодом почали садити менше винограду, побоюючись засадити землю лозами, які легко могли загинути.

На щастя, мальбек отримав нове життя в Аргентині. Вперше виноград був завезений в регіон в середині 19 століття, коли губернатор провінції Домінго Фаустіно Сармьенто попросив французького агронома Мігеля Пуже привезти саджанці виноградної лози з Франції в Аргентину. Серед виноградних лоз, привезених Пуже, були найперші виноградні лози мальбек, посаджені в країні, в першу чергу в районі Мендоси. Через спекотну погоду та великі висоти в цьому регіоні виноградники мальбек процвітали, не проявляючи тієї слабкості, від якої вони загинули у Франції. Ось чому аргентинський і французький мальбек і донині мають абсолютно різні смаки.

Особливості

Мальбек зазвичай збирають в середині вегетаційного періоду. Ягоди маленькі, мають яскраве забарвлення. Він добре відображає терруар місцевості. Для нього дуже важливі умови вирощування, адже від цього залежить час дозрівання і ступінь зрілості. В кінцевому підсумку це впливає на структуру і органолептичні властивості вина.

Тому є певні відмінності між мальбек з Франції та Аргентини. Французький представник більш повнотілий і дубильний, а ось зразки з Аргентини надзвичайно насичені, стиглі, джемові і соковиті.

І все ж яку б сторону Атлантики ви не вибрали, malbec вина зазвичай піддають витримці в дубі. Така особливість покращує структуру, бархатистість і сприяє гарному старінню.

Французький Мальбек

Malbec - це флагманський сорт в регіоні Каор. Процентний вміст його в будь-якому вині AOC Cahors має бути мінімум 70%, супроводжуючись при цьому багатим і м'яким мерло і дубильним танатом.

При цьому він часто виступає в складі бордоського купажу. У Бордо і Каорі мальбек має місцеву назву - Кот. Але це ім'я не таке популярне, адже завдяки своїй зірковості в Аргентині, всі знають його як Мальбек.

Аргентинський Мальбек

Тут мальбек дає широкий вибір винних стилів. На найнижчих посадках шкірка цього сорту, як правило, тонше, а плоди м'які і еластичні - з таких ягід народжуються прекрасні рожеві вина і червоні вина масового споживання (іноді для створення бюджетного легкого червоного напою влітку проводять вуглекислу мацерацію).

Піднімаючись трохи вище по нижніх схилах Анд ягода відрізняється більш товстою шкіркою і сильною концентрацією ароматів. Виноград вирощується тут неймовірно ароматним, насиченим, володіює глибоким і яскравим кольором і є одним з найбільш шанованих з усіх південноамериканських вин.

Ну а на висоті 3050 м над рівнем моря на території Сальта розташовуються найвищі виноградників в світі.

Зазвичай тут культивується мальбек і культовий білий сорт торронтес.

Мальбек в інших країнах

Мальбек є частиною Meritage в США і широко представлений в Каліфорнії. Австрія і Нова Зелндія його часто змішує з більш м'яким і округлим мерло, щоб отримати соковиті ароматні вина з фруктовими ароматами на дубовій основі. У смаку характерні ноти сливи і фіалки.

Аромат і смак

Мальбек з Франції та Аргентини відрізняється органолептичними властивостями, таким чином показуючи істотний вплив терруару на аромат і багатий післясмак.

Основними нотами в багатому фруктовому ароматі мальбек є ожина, слива і чорна вишня. Крім того аромати включають відтінки молочного шоколаду, какао, квітів фіалки, шкіри і, в залежності від ступеня витримки в дубі, солодкий тютюновий післясмак.

Французький Мальбек абсолютно протилежний. Вироблене в Каорі, вино володіє відтінками шкіри, з терпким присмаком чорної сливи і пікантною гіркотою. Мальбек з Франції відрізняється більш високим рівнем кислотності і розкривається відтінками чорного перцю і спецій. Він має хороший потенціал до тривалої витримки.

З чим пити Мальбек

Червоне вино Мальбек добре поєднується з ароматними продуктами. Цей напій стане хорошим гастрономічним партнером смаженої свинини,

тушкованої лопатки ягняти зі смаженим пастернаком, стейку. Він також прекрасно поєднується з перцем, шавлією, вершково-грибним соусом і плавленим сиром.

Вино Мальбек можна купити в нашому інтернет-магазині Vino.ua. Ціна за пляшку варіюється від 250 грн. Також ви можете відвідати один з наших магазинів роздрібної мережі в Києві та Одесі і вибрати вино сорту Мальбек разом з кавістом.

Вгору