Ми працюємо! Приймаємо та обробляємо замовлення.
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Вино Мальбек Аргентина

Вино мальбек Аргентина - повнотіле та насичене вино глибокого пурпурно-червоного кольору із соковитими фруктовими ароматами, такими як сливи та чорної вишні. Мальбек, в основному, виробляється в Аргентині, однак він також відомий як оксерруа, кот нуар або пресак, залежно від того, в якому куточку землі ви знаходитесь.

Відкриваючи пляшку мальбека на званій вечері, ви можете відчути себе тим крутим любителем вина, що йде тернистою дорогою. Мальбек - вино, улюблене у всьому світі, але далеко не таке популярне та відоме, як мерло або піно нуар, але це не завадить нам полюбити його. Malbec wine відоме своїм темно-фіолетовим кольором та пряним, пікантним смаком, є ідеальним варіантом для тих, хто любить міцні, ароматні та повнотілі вина.

Особливості винограду мальбек

Виноград мальбек відомий своїм чорнильно-чорним кольором. Мальбек потребує великої кількості сонячного світла та сухого клімату, щоб рости, і він відносно непостійний і чутливий до клімату. Тим не менш, виноград мальбек добре виражає терруар, що означає, що вплив грунту, поживних речовин, клімату та методів виробництва проявляється у смаку унікальним чином. Ось чому аргентинський мальбек відрізняється від мальбека, вирощеного у Каліфорнії.

Де росте аргентинський мальбек?

Спочатку сорт винограду мальбек був посаджений у Франції, але більш м'який і менш танінний сорт мальбек був посаджений в Аргентині в 1868 році. Мальбек в даний час є сортом винограду, що найбільш широко вирощується в Аргентині. Він виробляється в основному в таких регіонах:

  • Мендоса. Перші живці винограду мальбек із Франції посадили в Мендосі. Долина Уко в Мендосі - відомий виноробний регіон, оскільки багато виноробів виявили, що велика висота над рівнем моря дозволяє винограду виробляти необхідну кислотність, що дає якісніше, яскравіше та елегантніше вино.
  • Сан Хуан. Сан-Хуан, другий за величиною виноробний регіон Аргентини, відрізняється сухим кліматом, що дозволяє виробляти вина середньої повноти, які найкраще підходять для молодих сортів.
  • Сальта. Тут є найвищі виноградники Аргентини. На цих висотах у винограду мальбек з традиційною тонкою шкіркою шкірка стає товстішою, щоб витримувати інтенсивне УФ випромінювання, що призводить до міцнішого, дубильнішого та ароматнішого вина.

Аромат та смак мальбеку

Мальбек має високу міцність, зазвичай в діапазоні 13-14%, але ця кількість знаходиться на одному рівні з мерло, каберне совіньйон і шардоне. Високоякісна пляшка з Аргентини може містити велику кількість танінів, що сприяє більш сухому відчуттю в роті, тоді як доступніша пляшка може мати помірні таніни і здаватися більш гладкою або м'якою на смак.

Мальбек відомий своїм фруктовим смаком, а також дуже пікантними нотками. Деякі включають відтінки кави, шкіри, чорного перцю.

Мальбеки з більш теплого клімату мають смак темних фруктів, таких як ожина та зливу. Мальбеки з прохолодного клімату, як і ті, що виробляються у Франції, мають виразніші ноти чорної вишні з відтінками малини.

Аргентинське вино мальбек також відоме своїм м'яким та шоколадним смаком. Вони мало кислотні, але мають потужну структуру. Дехто навіть назвав їх вином з м'ясистим смаком.

З чим пити мальбек

Мальбек універсальний, але його краще поєднувати з м'ясними стравами, особливо з барбекю.

Популярні поєднання страв з мальбеком включають:

  • Темне м'ясо птиці
  • Пісне червоне м'ясо
  • Ковбасні вироби
  • Сири гауда чи манчего

Купити мальбек

Купити аргентинський мальбек можна у нашому інтернет-магазині Vino.ua, а також у мережі роздрібних магазинів у Києві, Одесі та Львові. Ціна стартує від 150 грн.

Вгору