Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: вино повнотіле, інтенсивне, складне, з хорошою збалансованої кислотністю; відчутні тони персиків, грейпфрута, абрикоса; післясмак тривалий, пряне, кремове, злегка масляниста.
Колір: інтенсивний, яскравий, солом'яно-жовтий.
Аромат: насичений, складний і різноманітний; розкривається квітковими тонами жасмину, глоду, сандалового дерева; з фруктовими нотами апельсина, персика, доповненими відтінками білого перцю, фенхеля, кориці і випічки.
Гастрономія: поєднується з рибою, стравами з білого м'яса, птицею, сирами і овочами на грилі.
Чому варто це купити. Терре Альті вважається одним з найпрестижніших італійських білих вин. Проводять його в кращому районі регіону Фріулі - Роззаццо. В основі вина гармонійне поєднання сортів винограду Фріулано, Піно Бьянко і Совіньон Блан. Для виробництва Терре Альті кожен сорт винограду пресують окремо. Фріулано ферментують і витримують в невеликих бочках з французького дуба протягом 10 місяців, тоді як два інших сорти винограду ферментований і витримували в резервуарах з нержавіючої сталі. Після витримки протягом 10 місяців на тонкому осаді вина були змішані. Після чого вино в пляшках витримувалося при контрольованій температурі протягом 9 місяців.