Італія (Венето) зі знижкою до 50%
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Карменер вино - червоне вино середньої міцності, що походить із Франції, але в даний час переважно виробляється в Чилі. Назва винограду походить від французького слова «кармін» і переводиться як “малиновий”, що позначає яскраво-малинове осіннє листя виноградних лоз до опадання листя.

Карменер – це квінтесенція чилійського сорту винограду. 1998 року він був оголошений офіційним сортом країни. Він зустрічається в основному в долинах Кольчагуа, Рапель та Майпо. За межами Чилі карменер зустрічається у невеликих кількостях – особливо слід зазначити північно-східну Італію у Венето. Карменер виробляється як моносорт, але часто супроводжується мерло або каберне совіньйон.

Особливості сорту

Виноград карменер - досить складний сорт винограду для вирощування, і на його смакові якості можуть сильно вплинути відхилення у виробничому процесі. Найбільш помітно те, що виноград вимагає помірного поливу порівняно з багатьма іншими сортами.

Незважаючи на своє благородне походження як оригінальний сорт Бордо, карменер так і не знайшов дому, доки його не перенесли за океан від батьківщини. Навіть тоді знадобилося сторіччя, як його по-справжньому визнали якісним сортом винограду. На щастя, карменер тепер став одним із найвідоміших і найулюбленіших вин Чилі.

Спочатку він був посаджений у регіоні Медок у Франції і іноді використовувався у невеликих кількостях у бордоських сумішах. Карменер був значною мірою покинутий у Франції через погане зав'язування плодів та ненадійні урожаї після загрози філоксери у 19 столітті. Приблизно в цей час карменер був завезений до Чилі і спочатку посаджений серед інших сортів, включаючи мерло. Пізніше він був ідентифікований і зараз процвітає в оптимальних теплих та сухих умовах вирощування Чилі.

Аромат та смак карменер

Carmenere вино - глибоке та яскраве рубіново-червоне вино. При ранньому збиранні врожаю карменер може передати трав'янисту сторону спектру смаку. Оптимально стиглі вина демонструють яскраво виражені нотки червоної малини та пікантних плодів вишні. Пряно-земельні нотки присутні разом із темним шоколадом, тютюном та шкірою.

Набагато помірніший за смаком і сміливістю порівняно з іншими сортами Бордо, його найкраще вживати в молодому віці.

Як і деякі інші сорти винограду Бордо, карменер демонструє класичний аромат та смак болгарського перцю завдяки високому вмісту піразину. Як високо? Він має титул найвищого вмісту піразину з усіх бордоських сортів, що він отримує від каберне фран, який двічі з'являється в його генеалогічному дереві. Як це не дивно звучить, каберне фран - батько і прадід карменера.

З чим пити карменер

Висококислотний та м'який таніновий профіль робить карменер ідеальною парою з різноманітними стравами, від сирів до м'яса з низьким вмістом жиру.

Пікантні аромати карменера чудово поєднуються з нежирним м'ясом, приготованим на грилі, наприклад, свининою та бараниною, особливо у поєднанні з травами, такими як чімічуррі, сальса верде або м'ята. Однак підійде будь-яке смажене, копчене м'ясо, а також деякі тверді сири та гострі страви.

Як і більшість червоних вин, карменер не є ідеальним для дуже легких страв, які можуть бути пригнічені його характером. Проте вино справді відрізняється своєю універсальністю; деякі вважають його відповідним червоним навіть для риби або курки через його відносну м'якість.

Вгору