Італія (Венето) зі знижкою до 50%
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Купити односолодовий віскі сьогодні можна в будь-якому куточку країни. Адже це один з найпопулярніших міцних напоїв.

Односолодовий віскі - це міцний алкогольний напій, який виробляють із соложеного зерна 100% ячменю, батьківщиною якого вважають Шотландію.

Особливості виготовлення

Сам солод для віскі - це пророщене зерно. Процес підготовки солоду полягає в першу чергу в просушуванні зерна: в Шотландії головною особливість є те, що вони сушать його гарячим димом палаючого торфу або вугілля і він додає характерний димчастий смак віскі, а в Ірландії таким методом не користуються. Далі зерно подрібнюють і піддають легкому промиванню ячменю гарячою водою, щоб всі непотрібні домішки спливли наверх, потім цю воду зливають і замочують зерно протягом 10 годин в теплій воді. Головне на цьому етапі не допустити пересихання верхнього шару зерна, тому його часто перемішують і зволожують. Приблизно через 5 днів утворюється готовий солод. Після підготовки солоду слідує ферментація і бродіння. В отримане охолоджене солодове сусло додають дріжджі і воно бродить протягом 48 годин при звичайній температурі в 36 градусів. В кінцевому результаті виходить рідина схожа на слабоалкогольне пиво.

Як же далі виходить такий багатогранний цікавий напій? Часто можна почути фразу, що віскі - це пиво, яке перегнали. Насправді це і є просте пояснення виробництва віскі, адже після бродіння отриманий напій переганяють кілька разів на спеціальних мідних апаратах аламбіках. Виробники вважають, що чим вужчий і вищий перегінний апарат, тим вишуканішим і витонченішим буде смак віскі. 

Після перегонки слідує не менш важливий етап витримки в дубових бочках, від яких на 80% залежить букет майбутнього напою. Бочки, як правило, виготовлені з американського білого дуба, в яких раніше знаходився херес або бурбон.

Класифікація

Солодовий віскі як поняття з'явилося в 1960 роках в Шотландії після того, як відома до сьогодні дистилерія Гленфіддік відмовилася від здешевлення напою шляхом додавання в солодовий спирт інших зернових. Їх популярність підвищилася майже відразу, адже кожна людина хоче пити більше якісні напої і, віддаючи за пляшку міцного алкоголю в вигляді односолодового віскі набагато більшу суму, ніж за купажований віскі, отримувати максимум вражень та інформації про те, як виготовляється даний напій.

Для того, щоб вибрати віскі, варто розуміти різницю характеристик в різних країнах і підвиди класифікацій:

  • Скотч або шотландський віскі, який був двічі дистильований і витриманий протягом як мінімум трьох років в Шотландії. На етикетках можна зустріти різновиди: malt і single malt - солодові і односолодові, blended - купажовані (суміш односолодового віскі з більш простим зерновим віскі з кукурудзи, пшениці та ячменю.)
  • Irish - ірландський віскі, що відрізняється потрійний дистиляцією і витримкою мінімум 3 роки. Односолодові (single malt) виробляють також з 100% ячмінного солоду і ячменю. Але все ж велика частина віскі Ірландії купажується і розділяється на pure pot still - перегонка в кубі безперервної дії, однозерновой (single grain), односолодовий (single malt), купажований (blended) і бочкові (vatted malt) - суміш різних односолодових віскі без додавання зернових.
  • Американський віскі поділяється на теннесійський, бурбон і житній. Різниця між ними звичайно ж в сировині. Теннесі - до складу входить не менше 51% кукурудзи, жита і ячмінного солоду. Бурбон - також не менше 51% кукурудзи (маїсу) + ячмінний солод + пшениця і/або жито. У житньому віскі процентне співвідношення кукурудзи замінюється на 51% жита і інші зернові культури часто ті ж, що використовують в бурбоні. Всі ці види поділяються на straight - міцний, light - легкий, як правило, витримується в необпалених бочках, blended - купажований
  • Канадський віскі виробляють з різних комбінацій кукурудзи, жита, ячмінного солоду і ячменю, зрідка пшениці і тритікале. Підвиди: купажований (blended) і житній (rye)
  • Японський віскі - зараз багато споживачів і цінителі віскі скептично ставляться до віскі Японії, але технологія їх виробництва має право прирівнюватися до шотландських технологій і стилів. Поділяють на односолодовий single malt, бочковий vatted malt і купажований blended, який в свою чергу може бути super premium (де односолодового віскі 41% premium від 30 до 40% односолодового) і special, в який входить менше 30%.

Купити односолодовий віскі ви зможете серед широкого вибору міцного алкоголю і вина на сайті інтернет-магазину Vino.ua. Віскі односолодовий має різну ціну. У нас завжди діють акційні пропозиції на певну групу товарів, які регулярно змінюються і стають все більш привабливими для наших улюблених постійних клієнтів. Ми здійснюємо доставку вашого замовлення службою Нової пошти в будь-яке місто України: Київ, Одеса, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Полтава і так далі. Також ви можете купити односолодовий віскі в Києві і вибрати функцію самовивозу з магазинів роздрібної мережі, вибравши в списку найбільш зручну адресу. Якщо вам потрібна консультація у виборі напоїв, наші менеджери зв'яжуться з вами і сомельє підберуть відповідно до ваших потреб і смакових уподобань найбільш підходящий напій.

Вгору