Ми працюємо! Приймаємо та обробляємо замовлення.
Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Просекко брют, мабуть, один із найпопулярніших запитів серед вайнловерів.

У сучасному світі, де крізь усі турботи та проблеми в шаленому ритмі міста хочеться видихнути, влаштувати трішки урочистостей, побувати на світських вечірках або просто відпочити та скрасити прийом їжі бокалом смачного вина, одразу згадується універсальний друг та максимально гастрономічно поєднаний напій – prosecco. Легке, ніжне і улюблене італійське шампанське, яке більшою мірою виводить країну на друге місце з виробництва вин, враховуючи які цифри віддається експорту тільки ігристого. Його популярність легко виправдати тим, що воно має унікальну палітру фруктово-квіткових мотивів, воно завжди про недбалість і легкість і до того ж радує приємна ціна.

Рівні солодкості просекко

Вина просекко залежно від вмісту цукру бувають таких категорій:

  • Demisec (32-50 г/л)
  • Dry (17-32 г/л)
  • Extra dry (12-17 г/л)

Найсухішим із цієї четвірки вважається:

  • Brut із рівнем цукру не більше 2 г/л

Особливості виготовлення

Виробляють просекко із сорту глера, який володіє гнучким пристосуванням до клімату та стійкістю до грибкових хвороб. Завдяки пізньому збору, ягода винограду дозріває чудово і зберігає дивовижний баланс солодкості та кислотності, за що і цінують ігристі з цього сорту. Довгий час сорт глера називали просекко, але крім цієї популярної назви, яка заборонена для вживання в іменуванні сорту з 2009 року, існують і безліч інших, таких як Prosecco Tondo, Glere, Ghera, Prosecco Bianco, Uva Pissona, Prosecco Balbi, Grappolo Spargo Proseko Scirpina, Serpina.

Багато виробників роблять просекко моносортовим вином, тобто зі 100 процентного сорту глера, але за правилами відсоток цього сорту у складі вина не повинен бути меншим за 85%, решта 25 відсотків складають шардоне, піно блан, нерелло маскалезе.

Територія виробництва італійського ігристого знаходиться в регіонах Венето та Фріулі-Венеція-Джулія. У Венето територія розкидана на 5 провінцій, які завжди позначаються на етикетці, адже вони належать до зони з класифікацією DOC, що виходить вина, контрольовані за походженням та з гарантованою якістю. Це Тревізо, Венеція, Віченца, Падуя, Беллуно. У Фріулі-Венеція-Джулія відсоток виробництва менший, але зразки заслуговують широкої уваги в зонах Трієст, Удіне, Порденоне, Гориція.

Аромат та смак

Ігристе вино з глера не має сильної різноманітності щодо територіальних відмінностей, тому смако-ароматичні властивості цього вина досить універсальні, що допомагає не помилитися, вибираючи для торжества саме пляшечку просекко. Смак завжди легкий і ненав'язливий, що втамовує спрагу присутністю врівноваженої нотки цитрусової кислинки. Тут в ароматах виразно чути мотиви лимона, грейпфрута, стиглої груші, персика, жовтого яблука, квітів акації. У смаку іноді може бути легка мінеральність або післясмак тостового хліба, випічки, солодка медова нота.

Як пити просекко

Сезонність prosecco зростає влітку, тому що його питкі властивості виступають відмінним аперитивом для пікніків або урочистих заходів, а в гастрономії чудово поєднується з легкими салатами, закусками з білого м'яса птиці, з морепродуктами (особливо вишукане поєднання з устрицями чи мідіями), фруктовими тарілками або навіть доповненням до десертів, починаючи від шоколадних брауні та закінчуючи ванільним морозивом.

Різноманітність просекко

Найкращими виробниками просекко брют вважаються Ruggeri, Bisol, Carpene Malvolti, Masio dei Cavalieri, La Gioiosa, Valdo, деякі з них ви зможете купити на сайті інтернет-магазину vino.ua. Тут широкий вибір вин міцного алкоголю, зручний каталог і вигідні умови доставки - швидке замовлення з варіантом самовивозу з точок бутиків роздрібу або за допомогою сервісу Нової Пошти протягом 3 робочих днів.

Ми рекомендуємо спробувати наш хіт продажу, а саме Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry, Maschio dei Cavalieri. Виноградники для його виробництва розташовані на рівнині Тревізо на північній частині Венето на пагорбах Конельяно Вальдобьядене. Поєднання сучасних технологій з багатим досвідом виноробів, починаючи з 1973 року, дозволяє отримувати вишукані вина, які сподобалися споживачам за свою свіжість та ароматність. Такий успіх досягається завдяки технології холодного віджимання. Чисті та гармонійні цитрусові ноти у смаку з мінеральним післясмаком доповнюють вибуховий аромат персиків, яблука та квітів весняного саду. Такий напій стане чудовою парою до червоної риби, молюсків, легких салатів із зеленню або просто для насолоди як аперитив.

Вгору