Кількість
|
Вартість
|
||
|
Червоне вино Хванчкара - це шедевр грузинського виноробства, що увібрав в себе звичаї і традиції Грузії. Це природно-напівсолодкий напій підкорив весь світ своїм характером і соковитим смаком.
Після дегустації Хванчкари на грузинській виноробні ви точно знайдете тисячі причин повернутися в цю дивно гостинну і сонячну країну.
Історія
Довгий і тернистий шлях цього чудового вина увінчався грандіозним успіхом після визнання на світовій арені.
Хванчкару було створено князями Ліваном і Дмитром Кіпіані з Грузії і в 1907 році представлено на міжнародній виставці в Бельгії. Хванчкара стало кращим вином на цій виставці, по праву отримавши перше місце, а також було удостоєно золотою медаллю від короля Бельгії Леопольда Другого. До речі, свою знамениту тепер у всьому світі назву вино отримало тільки в 1932 році і дав його ніхто інший, як Йосип Сталін. Це було зроблено насамперед з політичних причин і вино, яке раніше називалося «Кіпіаневським», стало Хванчкара.
Через більш ніж сто років після дебюту вина уряд Грузії узаконив торгову марку Хванчкара, а регіону Рачі було присвоєно статус апелласьона.
Червоне вино Хванчкара - одна з винних перлин Грузії.
Технологія виготовлення, сорт, регіон, класифікація, регламентація
Незважаючи на технічну оптимізацію і досить стрімкий розвиток виноробної галузі, процес виробництва червоного напівсолодкого вина Хванчкара не змінювався з моменту його появи.
Вино виробляється рача-лечхумським методом, який по своїй суті є імеретинським, адаптованим під прохолодний клімат цього регіону.
Суть методу полягає в тому, що збір винограду починається пізніше звичайного. До цього моменту цукристість винограду значно підвищується. Перед бродінням гребені відокремлюють від сусла і мезги, і далі починається дуже повільне бродіння. Внаслідок того, що процес бродіння проходить дуже повільно, дріжджі не встигають переробити весь цукор і вино виходить напівсолодким. Ще однією примітною особливістю є те, що в процесі повільної ферментації вино насичується вуглекислим газом і при дегустації ви можете відчути легке поколювання на язиці. Слід також нагадати, що всі перераховані вище процеси проходять в глечиках з глини, закопаних у землю. Такий посуд називається квеврі. Грузинське вино Хванчкара виробляється з двох сортів винограду, які є автохтонними: муджуретулі і александроулі. Дозволено також додавати до десяти відсотків сапераві, але статусні винні будинки уникають його застосування.
Згідно законодавства, справжня Хванчкара виготовляється тільки в однойменному селищі в регіоні Рача.
Також цікавим фактом є те, що сорт александроулі, один з основних сортів у виробництві цього чудового вина, виростає тільки в регіоні Рача і ні в жодному іншому не приживається.
Органолептика і гастрономія
Сяючий діамант в короні короля, неперевершений еталон смаку і якості - все це як найкраще описує вино Хванчкара. Багатогранність смаку і аромату зачарує будь-якого поціновувача хороших вин.
Багата і бархатиста структура обіймає вас з першого ковтка. Палітра кольорів, яку ви бачите в бокалі, коливається від сяючого гранатового до темно-лілового. Солодкі ноти стиглих ягід і терпкі горіхові ноти в ароматі плавно поступаються місцем поєднанню сухофруктів і нот свіжої малини в смаці.
Легкі фруктові десерти, овочеві салати, а також сирне плато прекрасно доповнять і відтіняють всі смакові нюанси Хванчкари.
Як і де придбати в Україні
Щоб насолодитися цим прекрасним напоєм вам досить відвідати сторінку інтернет магазину Vino.ua і купити пляшку червоного напівсолодкого вина Хванчкара. Різноманітність цін вас приємно здивує, так вартість цього вина стартує з 200 гривень, а от за зразки від елітарних виробників доведеться віддати 700.
Якщо ви живете в Києві то можете відвідати винні бутики мережі VINO.UA, розташовані як в центрі міста, так і в спальних його районах, і придбати пляшку в одному з наших затишних магазинів.
Якщо ви не живете в столиці або Одесі, то ми швидко доставимо вино в будь-яку точку України.