Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: гладкий, округлий, свіжий. Рясніє пишними, гладкими танінами, гармонійною кислотністю і пряно-фруктовими відтінками. Оксамитовий післясмак відрізняється делікатністю.
Колір: насичений темно-рубіновий.
Аромат: в ароматі явно розкриваються основні ноти лісових фіалок, що поступово змінюються тонами чорної вишні, лохини, лаванди і бальзамічних нюансів.
Гастрономія: вино чудово поєднується з гарячими стравами, тушкованим м'ясом, червоним м'ясом, дичиною і витриманими сирами.
Чому варто це купити. Виноград збирається вручну на виноградниках, розташованих на пагорбах на висоті 200 - 350 метрів над рівнем моря між Вальгетерано і Морано, в класичній зоні Вальполічелла. Вино Вальполічелла Класіко Суперіор виробляється з використанням традиційної техніки "ріпассо". Рано навесні, коли закінчується ферментація Амароне і Речото, після віджимання залишається макуха - суміш виноградної шкірки і кісточок. У суміш додають свіже, молоде вино Вальполічелла. В результаті ініціюється вторинна ферментація. Після повного зброджування сусла виходить нове вино з високим рівнем насиченості та інтенсивності, більш комплексне і багате. Властива для вин Вальполічелла вишнева нота звучить яскравіше і цікавіше.