Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: повнотілий, складний, добре збалансований, з виразними нотками чорниці, сливи, кориці та спецій.
Колір: насичений червоний.
Аромат: багатогранний, глибокий, розкривається чудовими нотами сухих ароматних трав, ягід з відтінками ванілі.
Гастрономія: добре поєднується зі смаженим червоним м'ясом, дичиною, а також зрілими сирами.
Чому варто це купити. Refosco Grandarella di Masi виготовляється в маєтках Stra 'del Milione у Фріулі Грав, між Порденоне і Удіне. Для виготовлення використовують сорт винограду Рефоско. Виноград залишають сушитися на типових стелажах, в цій техніці appassimento Масі є абсолютним фахівцем у Вальполічеллі. Цю техніку виробник «експортував» до фріульских маєтків родини Боскані, де панує свіжий клімат, який добре використовується для висушування. Навіть назва Grandarella нагадує аціно (зерно) винограду, висушеного на стелажах, що називаються арель. Ніс має багатий букет з нотами лісових ягід і солодких спецій і відтінками трав. На смак вино повне і складне, з хорошою структурою і м'яким післясмаком.