Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: повний, елегантний та насичений, збалансований та гармонійний.
Колір: рубіново-червоний, що тяжіє до гранатового.
Аромат: насичений, із виразними нотами троянди, лакриці, спецій та ароматних трав, особливо дикої м'яти.
Гастрономія: добре поєднується з типовими закусками зони Ланге (сирим м'ясом, овочевим відкритим пирогом, яйцями з трюфелями), яєчною пастою, смаженим м’ясом, овечими та козячими пряними сирами.
Чому варто купити це вино. Косте-ді-Розе - це престижний пагорб зі східною експозицією, розташований в муніципалітеті Бароло. Склад ґрунту помірно вапняковий і багатий на кварцовий пісок та дрібний мул. Ці особливі характеристики надають лозам Неббіоло насичений, вишуканий аромат, який нагадує відтінки дикої м’яти. Вино спочатку витримується протягом 2-х років: частина в бочках зі славонського дуба (3000 або 3600 літрів), а інша частина – в маленьких бочках з французького дуба зі слабким обпалом (225 літрів). Потім обидві частини змішують в традиційних великих дубових бочках. Перед виходом на ринок деякий час вино витримується в пляшках. Barolo Coste di Rose дозріває через 4 роки після збору врожаю і досягає свого піку у віці від 4 до 20 років.