Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Лімончело

Лікер лімончелло - це лікер з яскравим смаком лимона, який найбільш відомий і виробляється в Сорренто, на узбережжі Амальфі і на острові Капрі, але також дуже популярний у всій Італії.

Лімончелло виготовляється з цедри лимона (строго необробленої), води, спирту і цукру. Це напій, який зазвичай п'ють після їжі, але він ідеальний на всі випадки життя.

Його можна приготувати навіть у домашніх умовах.

Приготування просте, але кропітке: при акуратному виготовленні менш ніж через три місяці традиційний жовтий лікер можна вже вживати як аперитив або дижестив до або після їди.

У кращих традиціях італійської гостинності, лімончелло був запропонований Роберту Ленгдону, головному герою в «Інферно» Дена Брауна, а також його супутниці в подорожі Сієнні Брукс і доктору Ферріс.

Трішки історії

Витоки лімончелло оповиті таємницею, і, як завжди, існує безліч теорій.

На невеликих ділянках в кілометри три популяції Сорренто, Амальфі, Капрі можуть похвалитися виготовленням лімончелло, переданим різними поколіннями. І жителі кожної з цих трьох територій стверджують, що лімончелло бере витоки саме на їх землях.

На Капрі дехто каже, що лімончелло бере свій початок в родині бізнесмена Массімо Каналі, який в 1988 році зареєстрував першу торгову марку «Лімончелло».

Лікер з'явився на початку 1900-х років в невеликому пансіоні на острові Аззурра, де леді Марія Антонія Фараче доглядала за садом лимонів і апельсинів. У післявоєнний період її племінник відкрив бар недалеко від вілли Алекса Мунте. Фірмовим блюдом цього бару був лимонний лікер, приготовлений за старовинним рецептом Нонни.

А на Соррентінському узбережжі кажуть, що на початку 1900-х років великі сім'ї Сорренто завжди забезпечували своїм прославленим гостям лімончелло, приготовлене за їх традиційним рецептом.

Більш того, деякі вважають, що в Амальфі цей лікер має ще більш давнє походження, що майже пов'язано з вирощуванням лимонів.

Однак, як це часто буває в цих обставинах, істина розпливчаста, а гіпотези численні та цікаві.

Деякі згадують звичай селян і рибалок пити вранці трохи лимонного лікеру, щоб захиститися від холоду.

Інші говорять про старанних ченців, які прагнули зберегти радість життя між молитвами в середні століття, коли дороги були небезпечними, а моря були населені грабіжниками сарацинів.

Різноманітність

Лікер лімончелло має велику різноманітність. Виділимо деякі популярні позиції.

Pallini Limoncello

Pallini Limoncello - це натуральний лікер, який виробляється сім'єю Палліні в Італії з 1875 року. Він виготовляється з цінних лимонів Сфусато, ексклюзивних для узбережжя Амальфі. Зібрані вручну лимони відразу ж настоюються, тому їх свіжість і аромат передаються кожній пляшці. Його універсальність практично безмежна - насолоджуйтеся ним в чистому вигляді, прямо з холодильника або змішайте з коктейлями і стравами. Ніщо не зрівняється з гострим і автентичним смаком Італії!

Fratelli Limoncello

Fratelli Limoncello - класичний італійський алкоголь, який володіє всією інтенсивністю цедри свіжих лимонів з потрібною кількістю солодкості. Цей свіжий і гладкий лікер найкраще вживати в злегка охолодженому вигляді з льодом або як аперитив, його можна додавати в коктейлі, змішувати з ігристими винами або з морозивом в якості чудового десерту.

Купити лімончелло

Напій limoncello купити ви можете в нашому інтернет-магазині Vino.ua. Скільки ж коштує лімончелло настоянка? Ціна стартує від 199 грн. Ми здійснюємо доставку по всій Україні, будь-то Київ, Харків.

  • В бажання
    Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
Вгору