Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: теплий, потужний, повний, із вишуканими округлими танінами і стійким посмаком.
Колір: насичений рубіново-бордовий.
Аромат: багатий, наповнений нотами соковитих фруктів, заспиртованої вишні та пряних спецій, з відтінками кориці, лакриці та кави.
Гастрономія: гарний супровід до запеченого м'яса, стейку Рібай, м'яса та овочів на грилі, а також витриманих сирів.
Чому варто купити це вино. Вино Monte Zovo Amarone della Valpolicella 2020 сповнене багатством нюансів і відчуттів. Для виготовлення цього вина використовують три сорти винограду: Корвіна, Корвіноне і Рондінелла, які збирають з 20-річних лоз дуже ретельно. Після сортування виноград відправляють до спеціальних приміщень, де ягоди повільно й природньо підсушуються протягом ста днів, внаслідок чого втрачають біля 30-35% своєї ваги. Висушений виноград пресують і залишають для мацерації в резервуарах з нержавіючої сталі. Спиртове бродіння триває приблизно 30 днів при контрольованій температурі 20-24°C. Вино дозріває в барріках з французького дуба 24 місяці, після чого вино купажується у деревяних посудинах, де залишається дозрівати ще на 6 місяців. Додаткова витримка в пляшці після розливу триває 12 місяців.