Науковці Австралії змогли розробити технологію, яка допоможе "доопрацювати" смак і аромат незрілого або не зовсім якісного вина. Суть технології полягає в тому, що винайшли спеціальні наночастинки, до складу яких входить два компоненти (які саме, секрет не розкривається).
Фахівці говорять про те, що іноді зайвий ароматичний ефект впливає на сам смак вина. Тому було ухвалено рішення, що потрібно прибрати "зайвий" аромат, не впливаючи на правильні та потрібні молекули. Було створено полімерну оболонку і молекули, які, як магніт, притягуються до ароматичних речовин.
Провели експеримент: узяли неякісне вино, додали наночастинки, зачекали, і виявилося, що вино очистилося, стало таким самим, як і інші вина цього самого сорту, але більш "вдалого" врожаю. Щоправда, був помічений невеликий металевий присмак, ледь помітний - це лише невеликий побічний ефект. Таким чином можна врятувати сотні літрів вина, які з тієї чи іншої причини не вийшли, зіпсувалися і, як наслідок, утилізувалися. Ця розробка врятує виробників від великих втрат.
Залишилося тільки дочекатися вдосконалення технології та запуску її в роботу. А поки вчені продовжують працювати, ви можете замовити "досконалі" вина на сайті vino.ua!