Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Вино Монтепульчано - це популярне червоне вино, яке подарувала нам Італія.

Вина Монтепульчано люблять за їх м'який смак і соковитий гарний колір. Оксамитові таніни і середня кислотність створюють вино досить насичене, яке, як правило, найкраще вживати молодим.

Кілька слів про сорт

Вино montepulciano - темно-червоне вино, виготовлене з однойменного сорту винограду. Родом з тосканського містечка Монтепульчано на вершині пагорба. Цей товстошкірий червоний виноград є двоюрідним братом санджовезе і в основному вирощується в центральній частині Італії. Він також широко вирощується в навколишніх районах Моліз, Марке, Лаціо і Апулії.

Різноманітність вин

Вино Монтепульчано часто приймають за Vino Nobile di Montepulciano, але це не одне і те ж. Хоча назви схожі і обидва походять з Тоскани, останнє вино насправді не містить в своєму складі винограду монтепульчано. Воно виготовлене з його родича - санджовезе.

Найвідоміші вина цього сорту походять з регіону Абруццо. Такі вина позначаються як Montepulciano d'Abruzzo DOC і виробляються у величезних кількостях на невисоких пагорбах навколо Адріатичного узбережжя.

Найяскравіші зразки цього вина народжуються на півночі регіону, в передгір'ях Коллін-Терамане. Вони мають на порядок вищу вартість через свій статус DOCG і є відмінним співвідношенням ціна/якість.

Також в центральній частині є ще два вина, виготовлені з винограду сорту монтепульчано, - це Россо Конеро і Россо Пічено, обидва з регіону Марке. Вони не настільки популярні як представники з Абруццо. Швидше за все, це пов'язано з тим, що в їх назві нічого не говориться про сорти винограду, з яких вони зроблені.

Як виготовляють Монтепульчано

Процес виробництва цього вина складається зі стандартних етапів: вирощування, збору врожаю та пресування винограду для підготовки його до бродіння.

Якщо винороб зупинить процес бродіння до того, як будуть "перероблені" всі цукри, то отримає більш солодке вино. Якщо бродіння триває до завершення, в результаті виходить більш сухе вино з мінімальним залишковим цукром.

Наступним етапом може бути витримка. В цілому, винороби витримують вино Монтепульчано двома способами: в бочках з нержавіючої сталі (що часто буває в більш доступних версіях столових вин) або в невеликих дубових бочках (для більш дорогих і високоякісних представників).

Монтепульчано майже завжди виробляється сухим, а вміст алкоголю коливається в діапазоні від низького до помірного - зазвичай 11,5-13,5% алкоголю.

Аромат і смак

Вина Монтепульчано володіють середнім тілом з м'якими танінами, середньої кислотністю і соковитим фруктовим смаком.

Аромат багатий такими нотами, як дика вишня, ожина, слива. Ви також можете відчути нотки сушеного тютюну, чебрецю або орегано. Витримане в дубі вино Монтепульчано володіє більш вираженими фруктовими ароматами і танінами, а також нотами шоколаду, гвоздики та інших гострих спецій.

З чим пити Монтепульчано?

Італійське вино Монтепульчано - універсальне вино, яке можна поєднувати з пікантними і ситними м'ясними стравами. Спробуйте подавати його разом з яловичим болоньєзе, грудинкою, м'ясним рулетом, барбекю і гамбургерами, а також з будь-яким блюдом з насиченим томатним або сирним соусом.

Вино також особливо смачно поєднується з жирною рибою, такою як лосось, тунець і скумбрія.

Це ідеальний партнер для піци, особливо з ковбасою або пепероні. Кращою овочевою парою стануть гриби, гарбуз, печена картопля, буряк, квасоля і смажені помідори.

Для більш витриманого Riserva обирайте десерти з темним шоколадом.

Якщо ви влаштовуєте вечір піци вдома, готуєту барбекю на задньому дворі або обідаєте в улюбленій італійської їдальні, Монтепульчано забезпечить легке пиття, яке допоможе вам насолодитися моментом.

Купити Монтепульчано

Купити італійське вино Монтепульчано ви можете в нашому інтернет-магазині Vino.ua. Ціна варіюється від 150 грн і вище. Ми напряму співпрацюємо зі світовими брендами і маємо колекцію з понад 4000+ товарів. Також ви можете придбати вино в одному з наших роздрібних магазинів в Києві чи Одесі.

Вгору