Кількість
|
Вартість
|
||
|
Коньяк у подарунок часто обирають для любителів гарного та якісного алкоголю. Будучи уособленням розкоші та вишуканості, пляшка коньяку стане фантастичним подарунком для особливого випадку чи особливої людини у вашому житті. Коньяк цікавий тим, що у всіх аспектах продукту є справжня різноманітність. А вже якщо це подарунковий набір, де представлений найкращий коньяк, то це стане найкращим презентом, особливо чоловікові.
Особливості виготовлення
Коньяк існує дуже давно. Технологія виготовлення складна і трудомістка.
Його отримують шляхом подвійної дистиляції білих вин із різних сортів винограду, включаючи:
- уні блан (найпоширеніший)
- фоль бланш
- коломбар
- семільйон
- монтіль
- фоліньян
Кожен терруар має різні характеристики ґрунту, з яких можна виробляти коньячні спирти різного смаку. Виноград збирають, пресують і далі він піддається ферментації. Процес бродіння триває протягом 2-3 тижнів, який супроводжується перетворенням цукру в спирт. В результаті виходить продукт із міцністю 7-8%. Далі слідує подвійна перегонка в мідних кубах. Такий тип кубів називається Charentais та його конструкція та розмір строго регламентується законом. Сезон перегонки триває із 1 жовтня по 31 березня. Так отримують коньячний спирт із міцністю 70%.
Наступний етап – дозрівання у бочках. Адже щоб носити горду назву “коньяк”, період витримки має становити не менше двох років у бочках із французького дуба з Лімузена чи Тронсе, також як витримуються віскі та вино у бочках.
У різних виробників є різні системи сортування бочок, переміщуючи спирти зі свіжих бочок у старі, щоб контролювати витримку та надавати різні аромати та характеристики.
Після дозрівання, коньячні спирти змішуються для створення неймовірного аромату та смаку.
Завдяки процесу купажування створюється унікальний характер напою.
Класифікація
Коньяк класифікуються так:
- V.S.: наймолодшому коньяку 2 роки; ця категорія складає 50% продажів коньяку;
- V.S.O.P.: витримка наймолодшого коньяку становить 4 роки; 39% продажів коньяку;
- Napoleon: наймолодшому коньяку виповнилося 6 років;
- X.O. або Hors d'Age: наймолодшому коньяку виповнилося 10 років; такий коньяк складає 11% продажів коньяку у світі
Аромат та смак
Коньяк має безліч ароматів у смаку. Молоді варіанти часто бувають яскравими та фруктовими з нотами свіжого винограду, ромашки та дубових спецій. У міру старіння плоди стають розвиненішими, характеристики дуба більш інтегрованими, а квіткова композиція - складнішою. З'являються горіхові нотки, а також какао і більш землистий смак та аромат лісової підстилки та грибів. Залежно від вікового діапазону та бажання блендера, він може бути фруктовим та яскравим з тропічними фруктами та нотами жасмину або шоколадним, землистим та виявляти нотки тютюну. Коньяк - це справжня подорож почуттів, що робить його таким особливим напоєм
Різноманітність коньяків та бренді
Багатогранність коньяку – ось що робить його таким унікальним. У нашому асортименті є коньяк у подарунковій упаковці, а також з келихами, формами для льоду та графинами. Він також включає особливі та ексклюзивні пляшки від відомих коньячних будинків.
Крім хорошого коньяку, ви також можете придбати бренді. Також завжди повинні пам'ятати, що хоча весь коньяк - це бренді, не весь бренді - це коньяк. Французи щиро пишаються своїми регіонами. Унікальний мікроклімат та індивідуальний склад ґрунту створюють особливий характер кожного регіону. Через багато століть це призвело до виробництва абсолютно різних видів бренді.
Арманьяк - це також виноградний бренді з Південно-Західної Франції, але трохи південніше, що тягнеться в передгір'ях Піренейських гір. Арманьяк також є виноградним бренді та має статус AOC, майже такий самий, як і коньяк. Цей бренді використовує ті ж позначення віку, що й Cognac, VS, VSOP, XO та Hors d’Age. Одна велика різниця між арманьяком і коньяком у тому, що арманьяк проходить лише процес дистиляції.
Досить популярним міцним напоєм є кальвадос. Його виробляють у Нормандії і це найкраще місце для вирощування яблук. Плоди тут невеликі та дуже ароматні. Кальвадос виготовляють шляхом подвійної дистиляції або одинарної, а також піддається дозріванню в бочках.
З чим пити коньяк
Коньяк зазвичай вживають як аперитив або дижестив з меншим споживанням під час їжі. Однак, як і у випадку з більшістю жорстких стереотипів, не звертайте на них уваги.
Велика перевага коньяку в тому, що він чудово поєднується з безліччю різних страв.
Молодші коньяки мають солодкий фруктовий смак і чудово поєднуються з вершковими сирами і блакитними сирами.
Коньяк XO – це ідеальний напій, щоб насолодитися міцними жирними сирами, такими як рокфор, та ароматними, повнотілими, такими як витриманий пармезан.
Цей напій дає яскраву бурштинову ноту, яка поєднується з яскравим солоним смаком устриць та підкреслює багатство омара та лосося. Цей ефект можна ще більше посилити, якщо подати його в коктейлі з цитрусовими нотками.
Імбирні та перцеві нотки в чистому коньяку добре поєднуються з жирним та гірким присмаком чистого чорного шоколаду.
Коньяк підкреслює інтенсивний смак і чудово доповнює страви з дичини.
З коньяком добре поєднується не лише жирне м'ясо. Багаті грибні страви теж добре працюють, можливо, навіть краще, завдяки їхньому м'якому та приємному ефекту умамі в роті та горіховими, лісовими нотами, які гармонують з бочками з французького дуба, в яких витримується напій.
Купити подарунковий коньяк
Подарункові коробки з коньяком ви можете придбати у нашому інтернет-магазині Vino.ua. На нашому сайті величезний асортимент вин та міцного алкоголю за найкращими цінами. В наявності завжди велика кількість товару. Ми здійснюємо доставку по всій Україні. Ціна коньяку у подарунковій упаковці стартує від 2000 грн.