Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смак: багатий, среднетельний, гармонійний, ягідно-фруктовий, таніни згладжені і зрілі, післясмак тривалий.
Колір: червоно-рубіновий.
Аромат: наповнений нотами стиглої вишні Морелло, журавлини, суниці і підв'ялених слив.
Гастрономія: ідеальним поєднанням стане м'ясне асорті, сири середньої витримки, супи і гарячі м'ясні страви з телятини або качки.
Чому варто це купити. Вино Valpolicela Classico Superiore виробляється в Венето, в районі Вальполічелла Класіко в субзонах Неграр і Сант-Амброджо-ді-Вальполічелла. Лози виростають переважно на вапнякових і глинистих ґрунтах з правильною південною експозицією. На винограднику практикуються органічні методи господарювання і ручна обрізка. Збір врожаю проходить тільки вручну, в кінці вересня початку жовтня при природних температурах. Винификации проходить з другим бродінням (на макусі від Амароне, відповідно до класичною традицією Ripasso) в січні і триває близько 15 днів. Витримується вино не менше 2 років в великих бочках з Славонскі дуба, а потім ще 6 місяців у пляшці.