Укр
Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0

Віскі з Японії дедалі впевненіше завойовує серця любителів гарного алкоголю. І це не дивно! Адже він може здивувати.

Часто, коли люди чують щось про віскі з Японыъ, вони кажуть, що це щось незрозуміле, нове і швидше за все погане, але насправді це стереотипна помилка, адже технологія виробництва віскі в Японії схожа на класичну шотландську.

Трішки історії

Історія появи віскі в Японії пов'язана з ім'ям Сіндзіо Торі, який заснував компанію під назвою Kotobukiya і зробив великий прорив у поглядах на імпорт міцного алкоголю. Спочатку він імпортував на міжнародний ринок портвейни Akadama, але незабаром бажання показати на що здатна країна у виробництві спиртного спонукала Сіндзіо на просування виробництва вітчизняного віскі. Так у 1923 році і з'явилася перша віскікурня в Ямазакі недалеко від Кіото та ще одна людина в історії розвитку віскі Масатака Такетстуру. Розташування дистилерії було дуже важливим аспектом на думку Такетстуру, але в результаті вона знаходиться в чарівному оточенні старовинного лісу з бамбукових дерев, що використовується для процесів фільтрації. Пізніше Торі пішов із Котобуки і зараз у його володінні власна компанія Санторі.

Особливості виготовлення

Як згадувалося, технології виробництва японського і шотландського віскі дуже схожі, особливо процедурою подвійної дистиляції, але є й певні відмінні нюанси:

  1. Відмінності у використаній воді. У Шотландії вона більш жорстка, з мінералами та домішками, а в Японії ніжніша і м'якша.
  2. Використовують перегонні куби різних форм та обсягів для різноманітності смако-ароматичних властивостей.
  3. Витримка відбувається в хересних бочках і з-під бурбона.
  4. Ну і звичайно ж ґрунтово-кліматичні фактори не можуть не впливати на характер напою, якість зернової культури. Тепліший японський клімат сприяє прискореному періоду дозрівання напою.

Варто зазначити, що сировину для виробництва, а саме ячмінь, привозять із Шотландії і висушують її, а потім солодять, застосовують торф. Висушене зерно перемелюють у густу, подібну до каші, консистенцію і пересипають у чани, де при змішуванні з гарячою водою утворюється сусло. Потім до сусла додають дріжджі, які переробляють цукор у спирт і потім уже слідує дистиляція в колонах безперервної дії або стандартних перегінних кубах. Отримана рідина якийсь період визріває в хересних бочках, потім слідує один з найважливіших етапів виробництва віскі - купажування. Потім напій розливається у пляшки.

Особливості вживання

Особливих правил до вживання японських віскі немає і оскільки в країні дуже люблять слабоалкогольні варіанти напою, то й віскі не дуже люблять пити чистим (переважно п'ють тільки односолодовий). Найчастіше купажований віскі можна зустріти у складах коктейлів, у поєднанні з льодом та якоюсь содовою. У прохолодну пору року можна зустріти подачу напою навіть із гарячою водою, так званий О-Ю-Варі, а літній варіант Міцу-Варі.

Аромат та смак віскі

Який характерний характер можна зустріти біля віскі Японії? Насамперед колір напою може змінюватись від світлого переливу бурштинових відтінків до насичених темних коричневих кольорів. Аромат напою найчастіше виділяється своїм яскравим квітковим букетом. У смаку помітна торф'яна нота з відсутністю насиченої димності як у віскі з острова Айла, а також відчувається насолода ванілі, ірис, горіхові та цитрусові мотиви.

Купити японський віскі

В інтернет магазині Vino.ua надано широкий вибір вин власного імпорту та інших міцних напоїв, у тому числі й японського віскі. У нас завжди оновлюється асортимент позицій, а також діють постійні акції як для нових друзів, так і система бонусів для постійних клієнтів, які не можуть не радувати. Ми беремо на себе відповідальність за підбір напоїв для приємного проведення часу і якщо Вам потрібна консультація, то наші сомельє з радістю допоможуть з вибором. Замовлення можна оформити онлайн з доставкою Новою поштою або самовивозом з точок винних бутіків мережі в містах Київ, Одеса та Львів.

Одним з хітів інтернет магазину Vino.ua у категорії японського віскі вважається віскі Tenjaku. Це висококласний напій найвищої якості, при виробництві якого використовується очищена м'яка вода без вмісту мінералів. Популярний як на вечірках чоловічих компаній, так і в суспільстві жінок, інтригуючи своїм яскравим і ніжним фруктово-квітковим букетом. В ароматі чітко відокремлюються цитрусові нотки, медовий нектар та легка димність торфу. Смак насичений з палітрою сухофруктів, нотами стиглої груші, що винагороджує тривалим збалансованим післясмаком. Такий напій стане чудовим доповненням для коктейлів або вечора з сигарою, але не варто забувати, що це відмінний дижестив, який можна пити соло, додаючи лише лід для охолодження. Ціна на Tenjaku у наших магазинах стартує від 900 гривень.

  • 1 035 грн
    Немає в наявності
    В бажання
    Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
Вгору